Chillin'

Tjenare alla Farstare! Ni som ofta är inne på bloggen har nog märkt att innan ni kommit in på sidan så har ni fått ett pop-up-fönster där det står att lösen krävs! Skulle ni kunna vara så snälla att lägga in en kommentar om ni   fortfarande ser rutan! Det vore guld värt!
 

Äntligen lov!

Hej allihop! Alice här, sitter på bussen och bloggar från mobilen så jag ska inte skriva så långt :) vill mest säga att jag är jättetaggad på lov och imorgon är det Spökrundan! Ska bli hur kul som helst, ska gå den med er tänkte jag!

Idag blev det visst vintertid också, tycker alltid att det känns som om man får sovmorgon då :p men det märks verkligen att det är höst nu, och jag tycker hösten är jättefin! När jag var ute med min hund i fredags så fotade jag lite, titta på bilderna!


Sång, ridpass och 4 små valpar!

Hej! Superskönt att äntligen ha höstlov! Eller hur? :D Tycker det är så underbart att man inte riktigt fattat ännu. Men jag tror att när det är övernattning på måndag känns det nog! Jag tycker att övernattningen är en riktig höstlovs-grejj! Dessutom håller jag, Stella och Agnes i spökrundan, och nu kanske ni kan ana att den kommer bli riktigt ruggig? Men vi kommer ha olika nivåer på grupperna, så dom räddaste får gå i de första grupperna och den sista gruppen kommer såklart vara läskigast ;) Den ska man gå om man vill att nackhåren ska resa sig och pulsen ska slå snabbare än någonsin! Det är liksom nyckelorden för årets spökrunda!

Spökrunda 1: Spökrunda 2:

Spökrunda 3: Spökrunda 4:



Idag var det också Luciaträning! Jag fick börja den idag faktiskt! Startade med en kulig lära-känna-varandra lek som heter Jag är Unik. Sen gjorde vi Knuten! Sen kom Ronja och Mirjam och vi började öva. Jag gick verkligen in helhjärtat och sjöng HÖGT och FALSKT! ASkul :)



Sen red jag! :) När jag kom ner till stallet och in i sadelkammaren så såg jag att Leos sdel hade ett av mina schabrak på sig! Jag blev jätteförvånad och tänkte: "Hmm, jag har väl inte bytt schabrak?" Sen gick jag till Leo och såg att han var lindad och borstad och jättefin! Wiii vad jag blev överraskad! Det var söta Therese och Alice som fixat! Deras mål var att jag skulle tro att det var ett spöke som fixat honom, men det trodde jag inte på ;)



Nu på kvällen har jag varit hos min granne som har en valpkull! Det är samma ras som min hund (dvärgschnauzer). GISSA om dom en söta! Satt inne hos dom i säkert flera timmar! Ena sekunden hade jag en som bet mig i fingret, en bet mig i tårna och två drog i mitt byxben haha! Andra sekunden låg tre stycken på rad bakom ryggen på mig och lilla Ida låg och sov på armen i min famn. Satt med henne så i minst en timme! Älskade vovvar ♥



Mimi till vänster (det är hon som är mamman till valparna) och min vovve Carmen till höger! Dom blev plåtade av en känd hundfotograf! Nu är Carmen (och jag!) med i två böcker och en tidning på bild!

Kram Mimmi (nu fick ni mycket att läsa ;) )

Bubbelrosa!

Måste bara tillägga att jag gör egen glaasss!!!! Sockervaddsrosa med grapefruit-smak!! Weeehhooooo!

HÖR UPP!!!

Ni glömmer väl för bövelen inte att ni kan vara i stallet på höstlovet redan ifrån frukost!!!!! Så kom, kom, kom!!!!!!!

Sjuk

Hejsan svejsan!
Nu bloggar jag för första gånger från iPhonen! Hehe jag tycker det är jättekul!
Idag i skolan mådde jag jättedåligt.. Var så trött att jag knappt kunde stå.. Och sen på vägen hem från bussen blev jag jätteanfådd för varje steg, trodde nästan jag skulle svimma.. Sen när jag kom hem la jag mig direkt på sängen. (jag han knappt stänga dörren) somnar direkt och vaknar upp av att mamma kommer hem.. Går upp och det snurrar i huvet och blir helt svart för ögonen.. Som ni förstår har jag blivit sjuk.. Så jag beslutade mig för att avboka både hoppningen och programmridningen. Skittråkit men så fick det bli.. Jag flyger ju till Göteborg imorn satt då MÅSTE jag vara frisk. Men jag känner mig bättre nu iaf.
Just nu tittar jag på tv och ska fortsätta göra det! Men jag vill säga att ha så jättekul i stallet, för er som ska dit! Somsagt kommer inte jag vara där.


höstlov

JAAAAAA, NU ÄR DET HÖSTLOV MINA KÄRA VÄNNER !! :D överlycklig tjej är vad jag är, ska dessutom till stallet & förhoppningsvis ska jag ha cesar :) annars då ? lucia imorn & så jobbar jagmorgonpasset, hoppas inte andreas skrämmer mig igen, han skrämde livet ur mig igår och i söndags .. :( men jag blev väldigt pigg i alla fall, och alla tyckte det var superkul så det var ju bra i alla fall :) nej nu ska jag faktiskt in till stan med mami och käka lunch och köpa nya jeans :D vi ses i stallet ! :D ♥ ronja
PS. glöm inte att titta mejlen och skriv ut alla bifogade filer ni som kan :) och ni som kan imorn ska självklart komma på luciaträningen klockan 12:00, vi möte utanför stora teorisalen.


En bild från skötardagen :)

Snart höstlov!

Jag (Alice) hoppas att alla har skrivit upp sig på aktiviteterna under höstlovet och även såklart på övernattningen! Jag längtar verkligen, det kommer bli jätteroligt :)
Nu sitter jag i cafeterian. Tänkte passa på att blogga lite när man ändå ska äta samtidigt, och sen tänkte jag gå ner och sköta lite på någon av våra USEK-sköthästar! Efter det ska jag först rida River kl 18 och sen Eros kl 19. Det är roligt att rida mycket och imorgon är det ju programridning också, vi får hoppas det går bra :)
Vill också bara påminna om en pytteliten ändring på höstlovet som jag var klantig nog att glömma bort att skriva upp på lappen, och det är att Chokladbollsjakten på måndagen, Utställningstävlingen på tisdagen och "Mysteriet i stallet" på fredagen alla kostar 20 kr för att vara med.

Fina Keaton ♥

iPhone

Hej alla!
I söndags var det ju somsagt skötardag! Det gick superbra och barnen verkade tycka det var roligt! Som vanligt är ju favorit leken Flaggan! Jag tror inte att det är en endaste av barnen som tycker den är tråkig! Själv tycker jag det är skitkul och blir en riktig vinnarskalle! Haha ^^ 
Igår kom jag till stallet stressad, var sen så jag sprang över bron till stallet! Och sen när jag kom fram anfådd och trött så ser jag att vi har teori ^^ Jag som hade sprungit så!! Men det var lärorikt som vanligt. Dock hade jag ju sett fram emot att rida jättemycket.. Men det var rätt bra för jag var så stressad och då blir det inte bra att sitta upp på en hästrygg! 

Just nu sitter jag och försöker på egen hand uppdatera min iPhone.. Men eftersom jag inte är värsta hightek så går det inte så bra.. Har gjort om ca 3 gånger haha! Men men .. SNART ÄR DET HÖSTLOV!! Åh vad jag längtar! Det ska bli såå kul. Men tyvärr kommer jag inte vara hemma och därför kommer jag inte vara i stallet.. :( Jag ska åka till min kusin i Göteborg! Hon är ett år äldre än mig och vi har alltid superduperkul!
Kramar från FIlippa
En liten bild från Hanna på skötardagen!


Nämen Tjenare

Hej på dig!! Igår red jag... Ofelia!!!! Det var super roligt och lärorikt, jag har inte ridit henne på super länge. Dessutom har jag nästan bara hoppat henne så det var kul. Fick många bra tips och komentarer av Andreas :) Jag älskar att rida henne <3

BTW

Jag fick min USEK-jacka idag....MIGHTY!!!!

Har ni någonsin tänkt på...

...att skaffa en alldeles egen häst??? Jag tror att man kan fråga varenda mässiska som någonsin suttit på en häst eller haft intresset, och jag tror att man skulle få samma svar. Ett självklart ja! Men tänk ändå vad mycket det innebär att ha en häst. Alla täcken allt foder, all ridning, alla kostnader, veterinären, hovslagaren, stallplats, utrustning, en bra tränare. Då blir man ju nästan lite rädd, hahaha!
Men man kan väl aldrig sluta hoppas....

I väntan på

Tjaaaaa blöggen! Sitter och väntar på teorilektionen :( Snarrrrt börjar det, spännande! I lördags red jag Yellow, det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle gå!!! Nuuuuu börjar det!!

Sjuk...

Hejsan! Var vääldigt längesen jag bloggade här, måste verkligen bättra mig! Just nu ligger jag hemma och är sjuk :( Det var ju skötardag idag som Mimmi redan skrivit om som jag också tänkte vara med på, men eftersom jag är sjuk så fick jag stanna hemma... Min feber är i alla fall borta, vilket är skönt. Är fortfarande förkyld men jag hoppas jag kan åka till stallet imorgon. För jag är verkligen ridsugen. Ska rida två gånger. Först i min vanliga ridgrupp, kommer nog få Lucky :) Efter ridningen ska jag planera lite saker med Mimmi och sen ska jag rida för en annan tjej i min mammas ridgrupp. Då hoppas jag på Velsa! Red henne förra måndagen och det gick hur bra som helst! Rolig häst det där :) Så nu får vi hoppas att jag mår bättre imorgon så ses vi kanske i stallet imorgon? Kram Stella
Lägger upp en bild från Portugal! Var på ridresa där i sommar och åh vad jag saknar det! ♥

Grattis!

Hej på er! Idag var det skötardag, visst var det kul? Det tyckte jag i alla fall :)

Visste ni föresten att jag har kontakt med Johanna, som äger Tilly som stod hos oss förut? Och vet ni vad för kul som hänt den här helgen? De har tävlat DIV II i dressyr och vunnit hela finalen! Galet kul, eller hur? :D Många av er som läser har säkert ridit Tilly nån gång, därför tycker jag att det är extra kul att höra hur bra det går för henne i dressyren nu!



Imorgon ska jag på teater med min klass och sen åker jag direkt till stallet! Kommer nog komma jättetidigt då, men det gör inget för då får jag massa tid till att sköta på Leo! Jag kommer nog också få tid över att sköta någon av USEK's sköthästar! Ossi, Yellow, Sing och Keaton! :) Jag tror jag ska sköta Keaton, jag är nämligen väldigt kär i honom, han är UNDERBAR! ♥

Igår gick det jättebra när jag red! Jag älskar vår grupp på lördagar, underbaraste! :) Det gick i alla fall underbart bra :) Nu är jag jättetaggad inför dressyrtävlingen vi kommer ha 11-13 november! Jag kommer tävla det 13 (söndagen) och det blir min och Leo första RIKTIGA tävling tillsammans! Det gör det såklart lite extra nervöst, men jag ser verkligen fram emot det!



Leo däremot är van att tävla! Jag har pratat med en tjej som red honom innan han stod på farsta, det var hans medryttare, och de har tävlat lite tillsammans med vinst till och med! Visste ni föresten att Leo var en liten buse innan han kom till Farsta, han älskade att busa på alla möjliga sätt. Men som tur är är han lugn nu, världens snällaste! :)



Leo när han vann en tävling med hans förra ryttare!

KRAAAAM Mimmi och Leo! (och Keaton :) )

Riwer!

Hej på er! Nu ska jag snart åka till stallet för att rida lektion och träna vidare med Riwer! Jag är anmäld på honom till den lokala tävlingen i november, så nu är det hårdträning som gäller! Har bara ridit honom i lite mer än en vecka, och vi har mycket kvar att jobba med men det är bara roligt tycker jag:) Kul att rida ponny också eftersom jag blir senior nästa år och då är det bara häst som gäller på tävlingar! Här är även några bilder på mig och Riwer som finaste Stella och Filippa har fotat:
Vi ses i stallet! Kram Alice ♥

rubriklös

tjaaa kompisar :D !
sitter och pluggar historia, natur & franska .. inte för att det är suuuuuperkul men man måste plugga så det är bara att bita i det sura äpplet. (eller vad man säger.) imorn ska jag i alla fall till stallet, rider 18:00 och innan ska jag & stella fixa lite inför luciaträningarna som börjar nu på lördag 12:00 , KOM DÅ :D man behöver inte komma alla gånger om man inte kan, så kan man inte u kan man komma veckan efter , bra va ? :)
imorn ska ajg försöka hinna sköta lite på en av useks sköthästar också :) kommer dock inte kunna vara i stallet förän runt halv 5 , men jag ska verkligen försöka hinna ! annars då ? jodå, haft 2 timmars idrott, 2 prov & en inlämning samt redovisning men annars är det väl synd att klaga på livet känner jag.
btw så hoppas jag får cesar imorn, han är min lilla prins ♥ hihi, han är bäst och nu i efterhand när jag fick se bilder känner jag att det gick helt okej på programridningen förra fredagen :D
slänger in lite bilder, pussar
tekniska jag förstår hur man gör för att göra bilder mindre och lägga upp deom snyggt osv men aja, det duger :)
visst är han fin, min prins ? :D ♥

Hej på er!

Hej på er!

Kom hem från stallet runt 8. Idag skulle vi rida ut på lektionen! Superkul eftersom vi inte gör det så ofta på Farsta! Hade ju som vanligt b ä s t a Ravich. Han blev jätteframmot och tyckte det var superkul! Han hade alltid öronen frammot och ökade takten mer och mer! Vart vi red skrev ju Ebba satt det berhöver inte jag göra ;)
Jag trodde han skulle busa mycket mer än vad han gjorde! Han skakade bara huvet då och då! Han är ju för go den hästen!
Direkt efter ridningen var det USEK möte! Jag red ju och därför blev jag lite sen.

För er som undrade så fick jag Bacardi på programridnigen. Det gick inte superbra men inte superdåligt. Med tanke på att jag faktiskt aldrig rider honom annars på gick det helt OK. ( Jag vill dock rida honom mer ). Men jag är nöjd iaf!

KRAM Filippa


Cesar

Hejsan svejsan! Ebba häär :)
Idag hade jag Cesar igen och vi red ut! Jättemysigt var det :) Alla hästarna blev så taggade och hade jättekul. Vi började rida ute i skogen och han travade på bra. Sen red vi upp till kampingen och travade i lättsits och lättridning i tretakt. Kände att han höll på att börja busa, men gjorde aldrig det, bara lite ;) Det var väldigt jobbigt efter några varv, men då fick man bita ihop! Testade även att ställa honom lite till höger och vänster och det svarade han bra på, så jag är riktigt nöjd med passat <3
Söta hästen!

min lille hopphääst!!

Hej!! I fredags hoppade jag Cappuccino!! Den lille hästen trodde att vi var på Täbygalopp på uppvärmningen. När vi väl satte i gång blev det Täby galopp, men med hinder. Eftersom hinderna var ganska låga så blev det inte jätte konstiga språng som det lätt blir när det går för fort, som tur var. men det gick bra. Sofia hade Grimbart och ramlade av ;) men det gick bra som tur var. Den lille ponnyn. :D Aja det var allt jag hade att säga.
Kram Agnes
DEt e något fel på blogg.se så det går inte att ladda upp bilder.

Liqurice

Hellu..!
Som Therese sa så är det programridning imorn! Det ska
bli superkul men som vanilgt är jag VÄLDIGT nervös. Men det går
alltid över när det väl gäller. Även jag ska rida LC:1. Hoppas på Liqurice. Jag har
skrivit upp som önskehäst
1. Liqurice
2. Bacardi
3. Ravich
Det går så bra när jag rider Liqurice i dressyren och därför skrev
jag upp honom som första häst!
Men det blir lite tajt imorn eftersom jag hoppar till kvart i 7 och sen får jag
springa in med min häst eftersom programridningen är direkt efter! Men lilla
Stella kanske kan hjälpa mig? Hon ska ju inte vara med.. Hon ska även fota!

Idag har jag varit sjuk och därför har jag varit hemma! Men imorgon
MÅSTE jag vara frisk :)


Jag och Bacardi för ett tag sedan!


Pogramriiiidning!!!

Tjenare!!! Imorgon är det pogramridning och jag fett nervig!!!!! :S :S :S Men det kommer nog gå bra! Det blir LC:1 som vanligt hhahahah! Har önskar gulleponnysarna Riwer, Ronja och Goliat!!!! Till helgen bar det av till Katrineholm med bästa laget, gymnastik alltså! Så inget stall i helgen, men ses imorgon!!
Förra gången på Ronja! <3

Ridpasset

Hola amigos! (hej kompisar)

Idag på ridpasset tränade vi mycket på ställning utåt, framdelsvändning, volterna. Det gick ingevidare för mig.. Jág hade ju Ravich som vanligt. Det kändes som att han inte alls lysnade på mina hjälper. Det gick sämst i vänster varv. Där var han stel och lyssnade inte alls på tygeln. Men det går bara bättre och bättre i galoppen! Det är helt klart vår bästa  gångart! :D

Men jag är helt kär i honom ändå! Han är så bäst! Efter ridpasset stod vi och myste ett tag. Jag älskar honom! ♥


Finaste Ravich och Mimmi!

// Filippa


Söndag

Hejsan!
Idag har jag inte gjort nånting! JAg har bara
varit hemma och vilat! Jag kände att min kropp verkligen
behövde det. Eftersom det var längesen jag hade en ledig dag. Har ALLTID
något att göra :P Men tillslut blev jag jätterastlös! JAg är en sån person som
gillar att göra saker hela tiden.. Haha!
Men sedan kom min bror och hämtade upp mig
och pappa! Då åkte
vi till farfars grav. Var väldigt mysigt och var där ett tag. Efter det åkte
vi bara runt lite. Sen åkte vi hem. Jag väntade på Stella eftersom vi skulle ses
men det hände en sak så vi kunde inte träffas :(

Imorgon är det ridning! Åh så kul det ska bli :D
Längtar! Hoppas på Liqurice eller Ravich. Jag tror jag kommer få Ravich ^^



Jag och Sansero för ca 2-3 veckor sedan!

Kram FIlippa


Tårttävling

Glöm inte TÅRTTÄVLINGEN som är på Lördag!
Skriv upp dig på ett lag i Elevrummet! Prata ihop dig med stallkompisarna och skriv upp er! Även om du inte har någon att vara med så kan du såklart skriva upp dig :D För då kanske nån annan också tar mod och skriver upp sig? :)

Det kostar 50 kr att vara med per person. Vi i USEK bjuder varje lag på:
- Ett paket med tårtbotten!
- Godis!
- Grädde i två färgglada färger!
- Sylt!


Om ni vill göra er tårta extra god och extra fin så får ni ta med er egna ingredienser hemifrån! :)

ALLA får vara med, det blir roligare ju fler vi är! Och så får man äta SIG MÄTT på tårta! (hur ofta får man göra det hemma? ;) )

Det lageet som gör den finaste och godaste tårtan vinner ett fint pris :D



Bild från förra tårttävlingen :)

/Kram Mimmi och AGnes!

Tjenamors i en galoch!

Hej på er! :D Igår var jag i stallet som vanligt :) Först planerade jag och Stella lite om spökrundan som hon, jag och Agnes ska hålla i under övernattningen! Än så länge har vi planerat vart den ska gå, och  sså har vi planerat de flesta spökena :D Och jag kan lova er, att denna spökrunda kommer ni SENT att glömma MOAHAHAHAHA!!! Nytt för i år är att vi kommer dela in spökrundan i olika grupper! 1, 2, 3 och 4. 1an är den "snällaste" gruppen och 4an är för dom som vill att nackhåren ska resa sig och pulsen ska ticka som en bomb ;)

Sen var det dags för dressyrträning för Emmy! Gick ganska bra :) Tränade på lite allt möjligt, men han är som ni vet lite långsam. Jag måste verkligen träna på att få honom att lyssna ordentligt för min skänkel! :P



Kramisar Mimmi :)

KOMMANDE AKTIVITETER!

Ni som varit inne vid kontoret kan se på tavlan att nu händer det en massa skoj!

Först och främst, LUCIATRÄNINGARNA, startar den 22 oktober kl 12.00! Vi tycker verkligen att ni ska skriva upp er så vi gör detta års luciashow till den bästa någonsin!


HÖSTLOV v.44. Även nu på höstlovet så kommer vi ha fritidsverksamhet i stallet. Alla vardagar börjar med frukost kl 09.00, sen kanske en film eller lite pyssel innan lunchen kl 12, och sen så är det en superrolig aktivitetet (utställningstävling, chokladbollsjakt osv) innan stallet öppnar och lektionerna börjar. Så kolla på lappen i elevrummet för mer info och skriv upp er!!


Och om det är höstlov, vad är det då? Jo ÖVERNATTNING SÅ KLART! Superläskig spökrunda och en massa roliga lekar och godis, klart ni ska vara med! Övernattiningen är på höstlovet, måndag till tisdag. 

Alltså, Kolla i elevrummet för mer info om allt roligt som händer och för att anmäla er :)
Kram / USEK

Cinzano

Hej på er! Nu är det söndag och jag sitter här med datorn redo att börja plugga, men tänkte att det var faktiskt ett tag sen jag bloggade ;) Igår var jag i stallet! Kom dit ganska sent, vid 13, och sen så sadlade jag Cinzano och tog in honom i lilla ridhuset för att träna lite! Han är verkligen en ny favorit, jag tycker att han är supermysig! Jag har även skrivit upp oss på programridning nästa fredag så får vi se hur det går =)

Hur som helst så fotade Filippa mig! Tack så mkt!

KRAM ♥ /Alice

Lördag

Hejsan!

Idag var det ju stallet som gällde :D Det började med att jag mötte upp Stella vid halv 9. Jag var grymt trött men blev piggare när vi väl kom till  stallet! Jag ''hängde'' runt lite och pratade med alla. Det var mysigt. Min häst gick lektion så jag kunde inte sköta honom. Sen lånade jag och Stella Lias moppe! Vi åkte på en roadtrip och jag körde medans Stella satt bak! Vi åkte faktiskt typ en timme?! Hahah men roligt var det iaf! När vi kom tillbaka till stallet igen gick jag till Moa. Vi pratade lite och sen var det dags för oss att Käpphästuteritten! Det var inte jättemånga som kom :( Men några styckna! Det var väldigt mysigt och vi stannade efter halva vägen och fikade! Men sen blev alla väldigt rädda eftersom vi började prata spöken! Men det gick bra tillslut, haha! När det var klart gick jag och pussade på min älskade häst! Sen fotade jag Alice och Mimmi lite. Sen fodrade jag och sen var det dags att åka hem!

Denna dagen gick sjuuukt fort! Men rolig var det iaf! Mona kom och sa en otroligt rolig sak till mig och Stella också! Det fick mig på ännu bättre humör :D




lite bilder från idag!

Kram Filippa

Käpphäst uteritt!

Hallojsan!


Nu ska jag börja dra mig mot Stellish och sen
vidare till stallet! :D
Superduper taggad är vad jag är nu! ( alltså på
hoppningen ! )

Men först tänkte jag bara säga att jag skrev fel på lappen i stallet!
Käpphäst uteritten är imorgon kl 12.00 som Moa skrev! Jag tänkte bara säga det 
så ni inte blev förvirrade!! 

Nu måste jag åka! Hejdåå!  

hoppas jag får denna underbara häst idag :D


UTERITT MED KÄPPHÄSTAR

Hej!
 Nu på lördag är det uteritt på käpphästarna, tillsammans med Filippa och mig. Kul va? Det börjar som vanligt kl 12.00. Se till att komma dit, det blir superkul! :D 
SÅ VI SES PÅ LÖRDAG!
Kram!

Längtar!

Hejsan Svejsan alla glada människor!

Igår åkte jag faktiskt till stallet! Jag brukar ju inte vara där då.. Men ska verkligen försöka att vara det för det var så mysigt och nästan alla barn är ju där då! :D Det är ju också perfekt eftersom det är läxläsning den dagen. Jag tycker verkligen att alla ska komma då! Det är ju skitbra att få hjälp om man behöver också :)
Så se till att komma nästa vecka!


Imorgon är dfet som vanligt hoppning som gäller! Gud vad jag är sugen på det asså! Längtar nästan ihjäl mig, haha! Jag är 95% säker på att jag får Ravich som vanligt. Det är superkul. Jag rider honom hela tiden nu! Både dressyr och hoppning! När jag kommer in i stallet från ett ridpass kommer alltid någon och säger att vi är jättefina tillsammans och att jag rider honom jättebra! Då blir jag verkligen jätteglad! Det gör hela min dag :D

Glöm inte att det är Käpphäst uteritt på lördag! Det kommer bli asbra! Hoppas att alla kommer :D


Kram Filippa

Intervju

 

Här kommer en interjuv med Amandra Fredriksson som blev månadens skötare =)

Skriven av: Filippa Stenberg


Det var en solig dag, den första oktober! Det var skötarmöte och vi kom till punkten på då vi skulle utse Månadens Skötare. Alla satt spända och gjorde trummvirvel med händerna i bordet! Sandra började: Nu har vi utsett 3 kandidater.. Men bara en kan vinna! Och den  som vinner är.. AMANDA! Applåderna utbröt och Amanda fick ett  stort leende på läpparna. Vi bad henne komma fram till oss och hon fick diplom, hästgodis, ett par strumpor och en guld borste där det stod Månadens Skötare på. Den skulle hon få sätta upp utanför sin sköthästs box. Hon blev så glad att hon sa: Åh! Jag måste krama er!! Hon kramade mig och Sandra och vi log och sa: Grattis!

 

Efteråt gick jag till Amanda när hon stod hos sina sköthästar. Jag frågade om jag kunde få ställa lite frågor, som en intervju. Vi satte oss på en bänk i solen utanför stallet! Jag började med att fråga om hon kunde berätta lite om sig själv? Hon svarade med att hon hette Amanda Fredriksson, hon var 13år och hade två sköthästar. Sedan frågade jag vad hennes sköthästar hette? Hur dom såg ut? Och hur stora dom var? Hon sa att den ena hette Ravich och var skäck. Han var en liten storhäst och mycket gosig! Den andra hette Kungen och var en shettis. Han var svart och hade väldigt tjock man. Efter det frågade jag vad som var det bästa med dom? Då sa hon att Ravich var väldigt gosig! Hon får knappt borsta honom för han vill bara gosa hela tiden! Han vill även pussas hela tiden! Kungen var ungefär samma. Han var också väldigt gosig och vill bara äta hela tiden! Han är ett matvrak sa hon med ett varmt skratt! Jag frågade sedan hur hon hann med allt? Skola? Kompisar? Läxor? Stallet?

 

Hur får du ihop allt sa jag undrande. Då svarade hon att hon har mycket läxor som hon behövde göra. Men i skolan fanns det en läxhjälp grupp som hon gick på efter skolan. Hon gjorde ibland några läxor på rasterna och hemma på kvällarna efter stallet. Kompisarna hann hon tyvärr inte med så mycket. Bara ibland när hon hade nån ledig tid. Men hon har ju även alla kompisar i stallet! Jag frågade hur många dagar hon var i stallet i veckan? Då svarade hon mig med 4 ggr. Måndag, Onsdag, Fredag och Lördag. Vad är det bästa med att vara i stallet så mycket då? Frågade jag sen. Då sa hon: Vara med hästarna såklart!

 

Gosa, sköta och göra fint hos dom är ju helt klart det bästa! Men det är ju även superkul att vara med alla roliga och snälla kompisar. Jag lyssnade och frågade efteråt om hon hade nåt sköttips? Vad gör du för att få dina hästar så fina? Då svarade hon att hon alltid borstade så fort hon såg att dom var smutsiga! Rykta är det bästa man kan göra.

 

Minst en timme ryktar jag! Jag duschar även Ravich  ben ibland eftersom han är vit på vissa ställen. Han är duktig på att smutsa ner sina ben. Haha! Skrattade hon. Sist men inte minst frågade jag hur de kändes att bli Månadens Skötare! Då fick hon samma leende som innan! Hon svarade hon: Jättekul! Det känns som man är lite speciell! Man blir stolt! Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli det! Men jag blev super glad!
Jag log tillbaka och sa grattis igen! Och efter det sa jag tack och hejdå till henne!
Efteråt tänkte jag att Amanda verkligen var en värdig Månadens Skötare!


Bästa med Farsta

<3 Alla fina vänner
<3 Alla fina hästar
<3 Alla supermysiga i USEK
<3 Fina fritidsledaren Sandra
<3 Alla roliga aktiviteter
<3 Maggan
<3 Bästa USEK-ordförande Alice
<3 Fast det bästa är nog ändå Ronja och Whitney
<3 <3


bacardi

idag åkte jag till stallet fast jag inte var helt frisk, jag har varit sjuk sen förra lördagen och legat i säng hela veckan :( missade alla 3 lektioner förra veckan så idag bestämde jag mig för att rida efter usekmötet trots att jag inte var helt frisk. usekmötet gick bra, ridningen gick inte lika bra men jag antar att det var för att jag inte orkade. hade i alla fall fina bacardi :D det är ju alltid kul att rida honom och jag tycker om min måndagsgrupp så det var ändå kul, hoppas jag blir helt frisk & att det går ännu bättre på torsdag :) / ronja ♥

Hej på dig!!

Hej alla!! Hur mår ni? Jag mår toppen. Idag så hade jag dressyr på shemat :) Jag red Lucky- som vanligt, ja har bara ridit honom den här terminen för utom en gång -och vi red på volten utan stigbyglar det var super :D Jag har inte lite träningsvärk. Jag trodde värkligen att vi skulle rida ut för alla grupper gör typ slut rutsen på att rida ut. Men så blev det inte. det gick super. Jag behöver värkligen träna på min handställning. jag har händerna neråtlutade hela tiden Andreas får säga tilll mig varje varv. -.- Glöm inte att maila bilder till kalendern och ni får inte glömma tårttävlingen på nästa lördag. och sist men inte minst på Onsdag kommer det att stå burk med ekolln i cafeterian. Där ska man gissa hur många ekollon det e i burken.
Det går inte att ladda upp några bilder :(
Kram Agnes

Stallet

Hej! 
Igår var jag ju i stallet som vanligt. Jag mötte Sandra vid Farsta runt 8-halv 9 eftersom jag skulle hjälpa henne med skötamötet! När vi kom dit förberedde vi och sånt. Sen när kl började närma sig 9 gjorde vi lite te och sedan gick ner till barnen! Skötarmötet började och gick bra! Månadens skötare skulle även utses! Det var tre kandidater men bara en kunde ju vinna! Det som vann var Amanda som är skötare på Ravich och Kungen!! Superbra tycker jag :D 
Efterskötarmötet gick jag och Sandra till hennes kontor igen. Hjälpte henne lite till och sedan gick jag ner till stallet för att vara med på 3-kampen. Det var kul. Jag passade även på att gosa med min söta häst när jag var där  nere! Han stod och åt och slängde allt hö på mig! Herregud, jag fick innanför tröjan i håret och överallt! Haha, så det började klia som attan! 
Sen gick jag till Amanda för att intervjua henne! Jag skrev typ en hel upsats om intervjuen! Ska man göra nåt, så ska man göra det ordentligt!

IDag blir det igenridning kl 18.00 för mig! Ska bli roligt! Hoppas verkligen att jag får Liqurice!! Hoppas hoppas hoppas!! 

Idag får Jojjo stå för bilden! :D 

Kram Filippa

P.s Intervjuen kommer upp senare!

Pluggkoma

Kom nyss på att jag har två prov och en uppsats som ska lämnas in tills på tisdag...sååååå, ingen träning ingenting nu rester av helgen. Jag ska bara vara instängd med en kopp te ett fint doftljus och matteboken -.- (låter jätte harmoniskt, men den fina bilden ni fick i era huvuden försvinner då jag får utbrott på matteboken och eldar upp en så hela lägenheten står i lågor) Hahah men nu måste jag återgå till matten! :D :D JUste jag red Riwer idag....min lilla prins alltid underbart fin <3

Weeeehooo

<3 <3

Sickan gosar med winden!


RSS 2.0