Min fnuttis!

Mamma var lite halvdålig på att fota men ändå kärlek till ponnyn!!

Bilder ifrån Stockholm International Horseshow

Han kom visserligen sist med 66%, men det var helt klart det finaste ekipaget:
Kolla in svansen, heeeeelt otrolig!!!
Vinnaren blev Patrik Kittel och Toy Story

:O

Nä usch va dålig jag har vart på att blogga!! Men jag har ju vaart sjuk och inte haft tid... Fast nu kommer jag att bli lite bättre! :D Och jag är fortfarande sjuk, eller jag hostar lite på kvällen/morgonen och snorar lite, men annars tror jag att det blir bättre och bättre!
Red ju även idag, hade Eros! Himla trevlig häst det där. Har ju inte ridit honom på väldigt länge så det va kul! Han var väldigt trippig i början av lektionen så jag var tvungen att sitta väldigt lugnt och vara lugn i galopp och trav, så då tänkte jag mer på det än att trixa med mina händer, vilket var en väldigt bra sak! Annars gjorde vi skänkelvikningar på förlängda hörnlinjerna. Jättebra gick det! Supernöjd! :D
Hihi sööt påny! <3
Tre små bilder som min underbara plupp har fotat. Nämligen Iris! <3

Mr. Kittel

Åhhh vad det var bra idag. Grand Prix i Globen. Vann gjorde Patrik Kittel tvåa kom Tinne Villhelmsson. Minna Thelde (min konfaprästs lillasyster) gick det också bra för! Jag tog typ tusen bilder...dom kommer ikväll!
Therese
Patrik och Toy Story


Till alla lucia barn, träning idag 12.45!

Eftersom jag har varit en sån dålig usekare så har jag TOTALT glömt bort att skiva i bloggen att träningen börjar 12.45 i dag! Försök att sprida det till alla ni ser i stallet, vi ska ocks¨å försöka sprida det! Förlåt mig det ska inte hända igen :)

Vi ses i stallet, kram Mirjam!

Åker till Barcelona!

Hej på er! Alice här :) som några av er vet kommer inte jag att vara med under luciashowen i år, för jag ska vara i Barcelona i tre veckor! Där ska jag jobba på en butik, plugga spanska och bo hos en värdfamilj! Jag åker dit med min skola och tre veckor med ens bästa vänner blir nog jätteroligt :D Fast jag är rätt nervös med spanskan, tycker själv att jag är jättedålig men det kanske visar sig att jag kan mer än jag tror när jag väl måste prata.. Vi får hoppas det iallafall! På söndag bär det av! Ska vara på Arlanda redan kl 5 på morgonen.. Jobbigt!

Men det här med att missa lucia känns jättetråkigt.. Fast jag är helt säker på att den kommer bli skitbra så ni får helt enkelt filma och fota massor så jag får se sen!

Hur som helst så är jag i stallet på tjejkvällen hela dagen så kom gärna och krama på mig och ät popcorn då! :)

Kraaam (eller besitos) // Alice <3


Jag igen!

Hej! Nu är jag (Filippa) här igen!
Idag hade vi en läsdag i skolan! Det innebär att man läser hela dagen. (Förutom raster då) Det var mysigt eftersom jag gillar att läsa. Vi slutade runt halv 2 och sedan åkte jag hem för att plugga! Nu är allt klart och jag ska snart börja dra mig mot mina bröder!
(Jag orkar inte skriva så mycket utan ni får lite bilder ist!)
Min ena brors ena hund! Så söt ♥
Jag och Bacardi!
Liqurice ♥
Tokilitok!
/Filippa

måndag

hej!! :) Hur mår ni? Jag mår ialla fall toppen. Igår så var jag i stallet och red jag 2 ggr efter varann. Först red jag istället för therese :) med t.ex. Filippa, Ebba och Stella. Det gick super bra, jag hade Lucky och vi gorde skänkelvikningar. Det var så himla kul. Andreas sa inte till mig om att jag måste titta upp. jag älskar verkligen att rida lucky. Han e så himla mysig <3<3

På nästa lektion hade jag tintin. (som är min vanliga) det gick nästan bättre än på den innan, men bara nästan. på den övade vi ställning :) bara vita hästar den här veckan. Aja nu ska jag sova :0

Lördag, Söndag, Måndag

Hello alla läsare på USEK-bloggen! Är allt bra med er?

Nu var det ett bra tag sen jag bloggade här! SORRY! Igår var det en fullspäckad lördag för min del! Kom till stallet runt halv 10, då var det direkt skötarkurs! Jag pratade om Hästens Utveckling. Den höll på till 11. Då var det direkt till USEK mötet. Det höll på länge och när det var klart var det dags för lunch! Åt jättesnabbt för att hinna vara med på Lucia träningen. (kom lite sent men jag var med iaf!) Sen var det SISU träff direkt. Den höll på till 5 och efter det var jag tvungen att åka raka vägen hem! Duschade och gjorde mig iordning snabbt för sen skulle jag på middag! Det var mysigt.
Tyvärr vart det ingen skötning för min del idag :( Jättetråkigt men jag hann inte mer än att hälsa på min underbara sköthäst.
Idag har jag bara vilat. Sov väldigt länge. Sen kollade jag på film med pappa. Lite senare gick vi en promenad och handlade på vägen! Har precis ätit tacos som var efterlängtat!!

Är supertaggad inför ridningen imorgon! Jag vet inte varför men jag är lite nervös för vem jag får! :O

Jaja, nu ska jag nog sluta skriva och beställa hem ett pannband som jag lääääänge velat ha!


Så ser det ut!

/Filippa

Träff med sisu!

Hej på er! Idag hade vi en träff i stallet med Henrik från sisu, som är ute och driver utbildningar för idrottsföreningar i hela Sverige! Vi fick prata om vad som var bra och vad som kunde förbättras i föreningen och fick lite tips och råd :)

Sen gjorde vi tillsammans en lista med aktiviteter och annat som kan göra att det blir ännu roligare i stallet, som alla som var med sen skrev under på, bra va? Jag tyckte träffen var riktigt lyckad!

Kram Alice <3




Lucia tränings tiden ändrad på lördag!

Hej hej alla Farsta medlemar! För er som är med på lucia träningrana så är tiden på lördag (19/11) ändrad till 13.15! För er som ser det här sprid vidare till era kompisar det skulle vara jätte gulligt om ni kunde göra det! :D

Lördag (19/11) kl 13.15

Kramar Mirjam! :)

MYSKVÄLL!!

Nu är det dags för myskväll i stallet! Med allt hårt jobb inför lucia (ni pluggar väl hårt på sångerna och replikerna hoppas jag?) samt försäljning av lotter tycker vi i USEK att ni förtjänar en mysig kväll i stallet med popcorn, saft och film!

Så, fredag den 25 november kl 18.00 - 20.30 hänger vi uppe i cafeterian! Det kostar ingenting men glöm inte bort att ta med middag om ni inte äter hemma :)

Skriv upp er på lappen i elevrummet så vi vet hur mycket popcorn vi ska köpa!
Vi ses då! Kram USEK ♥



förvirrad

hej mina kära vänner, vad jag har förstått så har vissa inte fått HSM manuset ? jag har skickat ut det ytterligare en gång nu och hoppas att ni har fått det :D kolla er mejl och skriv ut till på lördag för då måste vi ÖVA som tusan, snart är det redan show :) t a g g a , vi ses senast på lördag klockan 12:00 i stora teorisalen, pussar !

Lyckad tävlingshelg på Farsta!

Ja nu är tävlingshelgen slut och duktiga ryttare från Farsta har blivit placerade alla dagarna! Så roligt att se tycker jag, så tack till alla underbara funktionärer, tävlingssektionen och ridskolan som gjort denna helg möjlig :)

För mig och Eros gick det bra! Startade ganska tidigt i klassen, och mitt mål med ritten var bara att hålla honom lugn och lyssna på mig, vilket jag tycker att jag lyckades med! Har ju inte ridit honom mer är två veckor så det var de svåraste utmaningarna :) jag är hur som helst väldigt nöjd!

Jaja, vi ses i stallet allihop! Kram Alice


Fredag!

Alice här! Bloggar från mobilen på väg till stallet, bra va? När jag kommer dit ska jag först rida eros, och sen jobba med att förbereda tävlingarna! Idag är det regionala tävlingar i medelsvår c, när dom rider med hatt och frack och allt! Jag som är en riktig dressyrtönt tycker det är jättekul att titta på, man lär sig så mycket! första start är kl 18 tror jag :)

Sen imorgon är det lokala tävlingar för ponnyer, LC:1. då är det många från Farsta med, typ jag och eros :s både jag och Carolina ska tävla honom så det blir roligt! Då är man två när man ska förbereda allt också, så det är skönt. Och så till sist är det både LC, LB och LA på söndagen för storhäst, även då är många från klubben med!

Det ska bli skönt att få rida ett sista pass på eros nu, himla tur att jag hade studiedag idag alltså! Har inte ridit honom så mkt, har bytt häst tre gånger innan tävlingen:p först cinzano, sen river och nu eros! Men det känns helt ok, eros är så fin :)

Jaja, nu är jag snart framme! Kom och titta på tävlingarna iaf, så ses vi i stallet!


Kom till stallet den 19e november!

Hej på er! Som ni kanske har sett sitter det några lappar i stallet som berättar om att lördag den 19 november så kommer vi ha en träff tillsammans med en utbildare från SISU, där vi ska prata och diskutera kring hur vi kan göra det ännu bättre i vår ridklubb, Farsta Ryttarvänner! Vi i USEK och även de i Minignägg kommer delta, plus några från den stora styrelsen men det vore jätteroligt om några av er andra barn och ungdomar vill vara med!!
Detta är verkligen er chans att påverka och förändra vår älskade förening till en ännu bättre! 

Det är helt gratis att vara med, du ska helst vara över 12 år (men något yngre går också :), och den pågår mellan kl 14-17 (ca). Samling i Cafeterian! 

Vi ses då!! // USEK

Sjuk... -.-

Just när man trodde man började bli frisk, så blir man sjuk igen... Kände att jag hade ont i halsen fredagen innan höstlovet, men jag red ändå. Min hals blev inte så glad över detta och gjorde att jag fick ännu mer ont i halsen och även feber... Sen började vi misstänka influensa, men jag tror jag klarade mig :) Sen var jag sjuk hela höstlovet och var tvungen att gå hem på övernattningen för att jag mådde så dåligt! :O Så då var det bara att ligga hemma hela helgen och försöka friskna till. När jag tycker att jag är tillräkligt frisk så gick jag till skolan på måndagen. Kändes helt okejj, fast jag var ganska trött. Men när skoldagen börja lida mot sitt slut så har jag så fruktansvärt ont i näsan! Det kändes som något hade tryckt upp en spik i näsan. Men jag åker till stallet som vanligt men kan knappt andas för det gör så ont. Det strålar enda upp över ögonen och under! Så tjugo minuter innan vi får häst så avbokar jag min ridning och åker hem istället, där vi kommer fram till att jag hade bihåleinflammation! Så det var bara att krypa ner i soffan igen med ipren till huvudet och tabletter till bihålorna... Lyckad vecka va? Men nu mår jag lite bättre och ska till skolan imorgon! Hoppas jag slipper gå hem bara, vill ju vara frisk till helgen :D
Bjuder på en bild på mig och Sing (:

Hej på dig!!

Tjenare!! Hur känns det att ha börjat i skolan igen?? jag tycker iaf att det är skönt att skolan har börjat igen, ni vet komma in i rutinerna. fast läxorna är väl inte det man har längtat mest efter, eller?? Tur att man kan få läxhjälp istallet.

i ferdags på min hoppning hade jag ... EXXON.!! :) Jag hade aldrig ridit honom så det var lite läskigt men det gick bra! Vi red först 2 hinder på långsidan, en oxer och ett räcke. och på diagonalen 2 räcken. Det var väldigt kul. Nu måste jag gå och lägga mig men vi ses i stallet.
Konsentrerade Therese oxh Sofia när
gammla minignägg intervjuvade på tävlingarna
/Agnes

Jag har världens bästa häst ♥

Halloj! Igår red jag lektion för Anna! Andra halvan av passet gick superbra, han blev låg och stadig och hade bra framåtbjudning :) Vi började med att göra öppnor, för att få loss hästarna. Sen tränade vi programdelar.

Imorgon är det lektion för Emmy! Då kommer det bli riktig härdträning eftersom det är sista passet innan tävlingen. Nu börjar jag bli nervös! Men det kommer nog gå bra :)



/Mimmi och Leonardo da Vinci ♥

Det börjar dra ihop sig!

Nu är det bara några dagar kvar tills vår klubb annordnar dressyrtävlingar på ridskolan :) På fredag är det MSVC, på lördag är det ponnytävlingar LC och på söndag är det hästtävlingar LC, LB och LA. Både på lördag och söndag kommer farsta ha många ekipage tävlande! Så kom och hejja! Det är också roligt att titta på de svårare tävlingarna som är på fredag!



/Mimmi

Leonardo

Hejsan Hoppsan allesammans!

I söndags kom jag hem från härliga Göteborg. Hade såå kul där! Jag var bla på bio, filmnätter och bowlade. Hade blandade känslor på flyget hem. Dem dåliga var - Skolan börjar, kommer sakna alla, ville inte lämna allt roliga. Men det härliga känsllorna var - jag får äntligen åka till stallet, träffa att underbara vänner, komma hem till sitt egna hem.
Nu är jag iaf hemma och kom hem från skolan för ca 1 timme sen. Jag gick tidigare eftersom jag kände mig hänging. Har också blött näsblod 3 gånger idag. Och igår blödde jag 2 gånger. ( För er som undrar så har jag alltid och gör det väldigt ofta ..)
Igår red jag ju första passet på över en vecka?! Det var iaf jättehärligt och skönt! Fick söta lilla stora Leo för första gången. Det gick faktiskt jättebra! Mycket bättre än jag förväntat mig! Och det var ju första gången också! :D

 Så söt!!

Kram Filippa

tiden rinner iväg

tjejer, jag skickade manuset med repliker utan namn - man ser alltså inte när man ska säga vad ;) och det var ju ganska klantigt av mig, skickar ut dom rätta ikväll så kolla mejlen då ! :D ni som inte kan skriva ut, kom & leta upp mig och mrijam på lördag runt 12 tiden eller innan :) ♥ ronja

Snart är det tävling...

Hej allihopa! Idag är det söndag och jag har följt med Emmy på tävling med hennes häst Mumin! Jag är deras hästskötare och hänger jämt med på tävlingar. Det tycker jag är superkul! Man lär sig jättemycket, och eftersom jag också vill satsa på dressyren så får jag in lite rutiner till jag ska tävla!

Och ja, nästa helg ska jag faktiskt tävla! Som många av er säkert vet är det dressytävlingar på vår ridskola då, och jag och många andra farsta-ryttare ska vara med. Grejjen är att jag ska tävla mot Emmy (som också är min tränare!) OCH henner syrra Vicky! HJÄÄÄLP! Nu blir det upp till bevis :)





Igår var det Luciaträning också! Precis som Ronja skrev så sjöng jag ganska mycket ;) Det var två låtar som jag och min kompis skrev i 1an och 4an! Den ena heter "Första dan' i skolan" och handlar om en tjej som börjar skolan, får en bestis, sen leker bestisen med en annan tjej och då blir den första tjejen ledsen! Sen blir de kompisar igen! Den andra heter "Speciell" och handlar om en tjej som är kär i en kille, sen blir dom tillsammans!

Jag har faktiskt alltid haft en dröm om att bli en sång-stjärna! Jag vill kunna sjunga jättebra! Tyvärr är det mer en dröm än verklighet :/ Men Cajsa skrev faktiskt på tavlan att jag sjöng bra! SÅ DET SÅ! ^^

Nu ska jag fixa lite middag! Imorgon har jag STUDIEDAG!!!!!!! :D

Kramisar Mimmi - The Super-Sing-star!

säg inte nej

ni som var med på luciaträningarna förstår den fina rubriken (till er som inte var med, mimmi framförde sina funa sånger hon skrev i ettan & i fyran)
i alla fall - nu har jag skcikat ut manus & sånger, titta mejlen ni som kan skriva ut ! ni andra får det i stallet i veckan, leta upp mig, mirjam eller mimmi :D tänk på att vi inte har träning nästa lördag, alltså den 12 november då det är tävlinga,r kom gärna och titta istället. läxa till veckan efter är att ni ska kunna sångerna, se om ni har kläder till lucia & musikalen. ni som inte var där, prata med oss så förklarar vi :D pussar


CINZAAANOOO!

Helloooo! Hade Cinzano idag på hyra häst! Vilken fin heeest! Han bara gik och gick som en klocka. Det jag gillade mest med honom var att han hade ett jämnt tempo. Om du sa år honom att trava travade har på i samma tempo hela tiden utan att man behövde sitta och skänlka i all evighet (host Riwer HOst) Aja så riktigt lyckad fredag!

♥♥

Jaaaa nu är det mitt!! :D
Glad chey! <3

RSS 2.0