PONNYAKUTEN!

Åhhh vad jag älskar detta pogram, det är helt fntastiskt. Så fort man ser det längtar man bara efter sommaren och ridläger!!!!

ÅRSMÖTE!

Hej allesammans snart är det dags för årsmöte 2012!!! Årsmötet kommer att äga rum lördagen den 4:de februari klockan 9, i den stora teorisalen. Det kommer bjudas på fika, så komkomkom!!!! Usek bakar så ni kan vara säkra på att det blir gott! Vi kommer att prata om hur året ska bli och välja usekare!!!!!!! Då ses vi! :D :D


Lördagskväll i stallet!

Igår var jag i stallet från kl 12 till nästan kl 22 på kvällen! Jag och Mimmi jobbade kväll och var sjukt sega så vi blev klara med allt jättesent! Det är så himla mkt som ska göras och vi var väl inte de mest snabba igårkväll direkt.. Innan vi började jobba så red vi också! Jag red på cinzano som jag ridit mkt innan jul men inte sen dess, och det gick väl lite sisådär. Fick honom lite mjukare i sidorna och galoppfattningarna gick bättre än vanligt. Fick även lite hjälp av Regina som red samtidigt att träna honom lite kvickare för hjälperna och så att han lyssnar bättre. Roligt tycker jag!

Ses i stallet!!
Kram Alice



Hejsan!

Idag har jag varit i stallet, åkte dit med Filippa! Så himla roligt få åka dit igen! Har ju varit sjuk så himla länge men nu är jag äntligen frisk :D Har inte ridit än och kommer nog inte göra det på måndag heller för jag är fortfarande väldigt svag och trött men snart så.. Idag tog jag det mest lugnt i stallet och så hjälpte jag till på några lektioner och sen hade vi möte. Det var min dag, nu måste jag gå! Vi ses kanske i stallet på måndag! /Stella

De enda bilderna jag har från idag är två när Sofia tömkör Prinsen! Det såg jätte fint ut :)


Teori

Idag kommer jag lite senare till stallet, ska nämligen gå på öppet hus på gymnasium. Det är snart dags för mig att välja, så jag måste gå på massa gymnasium! Sen åker jag direkt till stallet, på min lektion ska vi ha teori :D undrar vad vi ska göra... Hm..

Sen kommer jag stanna kvar i stallet för jag och Alice ska göra lite usek-arbete, sen ska vi rida och sen ska vi jobba i stallet! Det ska bli kul :)

Nu måste jag fixa mig, kram på er! Mimmi

Nu får en bild på en svansfläta jag gjorde på Leo :)


Hoppning

Igår på min lektion för Emmy så hoppade vi! Jag tycker inte att hoppning är så kul, men det gick faktiskt bra! Leo tyckte att det var hur kul som helst!!! Han älskar att hoppa och är duktig på det :) Riktigt jobbigt var det för vi behövde stå i lätt sits hela lektionen, jobbigt!!! Har jättemycket träningsverk nu :(

Kran Mimmi

Här kommer lite bilder jag tog innan lektionen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1379560/images/2012/pic_186331155.jpg" class="image">


Torsdag i stallet!

Min sista lektion idag i skolan var inställd så jag vart tidig till stallet för en gångs skull! Gick förbi skidbacken och kom på att vi måste ju verkligen åka pulka snart :) sportlovet kanske? Då ska jag vara med!!

Sickan satt även och myste på winden när jag kom hit, det är ju skönt med en varm häst när det är såhär kallt!

Kram Alice!


Cappuchino

Fin häst tycker jag! Har ridit honom två gånger i veckan sen lovet tog slut och det går faktiskt ganska dåligt men han är en så mysig häst (och ibland, något varv eller två, går det ju faktiskt bra) och så himla söt så jag tänker fortsätta kämpa vidare med honom :)
Kram Alice <3


Fina!


Sjukling...

Hej alla, hoppas ni mår bra! Själv ligger man hemma och är sjuk... Har varit i Thailand i en månad och kom hem förra söndagen! Dock blev det kanske inte en så jätte lyckad semester då jag var sjuk dom två sista veckorna. Mådde jätte dåligt men sen när vi åkte hem blev jag bättre och nu när jag trodde att jag skulle bli helt frisk blir jag sjuk igen! :( Så himla typiskt, orkar verkligen inte vara sjuk längre!

Kanske inte ett så hästrelaterat inlägg men jag har ju inte varit i stallet på hur länge som helst! Gud vad jag saknar det :'( Vill bli frisk nu så jag kan åka och hälsa på alla hästar och kompisar! Ha en bra helg, kram Stella!


Fridayy!

Hejsan kompisar!
Idag var det fredag vilket var alldeles underbart! Dels för
att det inebär ridning plus helg! Superduper bra helt enkelt! Idag fick jag Sansero som vanligt
på hoppningen! Det gick inge bra alls denna gång! Men förhoppningsvis
går det bättre nästa. Man har ju
sina perioder. Idag på lektionen fick vi stå i
jockey läder hela lektionen!! JÄTTEJOBBIGT! Jag var helt slut
efter, och när jag skulle hoppa av så bara vek sig mina ben... haha men det
är alltid skönt när man känner att man
har tränat lite!
Jag saknar Stella så extremt mycket! (hon är tyvärr sjuk, för er som inte vet!)


//Filippa

Fredag

Hej allihop! Nu sitter jag hemma i soffan, har studiedag idag och är därför hemma med min fina hund hela dagen :) För er som inte vet är han en borderterrier på 8 år som är den mysigaste hund jag vet! Plus att han är lika morgontrött som jag är, skulle inte klara av en hund som väckte mig kl 6 varje morgon för att få gå ut. Nej idag sov jag och Bilbo till 10.30 och då var det jag som tvingade ut honom efter det, och nu har han faktiskt gått och lagt sig igen.. Tror att han tycker det är ganska skönt med en ledig dag (annars går han på hunddagis) :)

Igår red jag Cappuchino och vi jobbade på våra sitsar hela lektionen, små små detaljer som man kan jobba med helt enkelt och jag fick en massa hjälp från Regina! Det jag måste tänka på mest är att inte låta min underskänkel åka fram, samt att inte ha för låga händer. Rolig sak att jobba med tycker jag, för man märker så tydligt att hästen går bättre när man själv sitter korrekt :)

Vill också bara påminna alla igen om årsmötet! Plus att (som ni kanske märkt) det är samtidigt som skötarmötet. Två flugor i en smäll helt enkelt! Kom till stora teorisalen den 4e februari kl. 09.00 så är det ett kort skötarmöte först och sen årsmöte. Och glöm inte bort att det kommer finnas massa massa fika också :)

Vi ses i stallet!! Kramar Alice

(hahah ser ni katten som han spanar på?)

Tjoho!

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag får rida igen! GISSA om jag längtar? Däremot kom jag nu på att jag varit väldigt slarvig med mina övningar jag måste göra för att kunna rida igen. Jag får ont i svanskotan för att mina muskler runt svanskotan är för svaga. Men mina övningar är jättetråkiga, så det är klart man inte vill ;) Men när jag skrivit klart det här ska jag träna!

Imorgon ska jag till stallet och mysa med Leo, och så ska han få lite onsdag-godis! Hoppas vi ses i stallet, och hoppas ni inte fått allt för mycket läxor än ;)

Gulliga Stellis får vara med på bild idag! Nu är hon änligen hemma från Thailand! :D



/Kram Mimmi

Fredag den 13

Hej!! :) igårvar det Fre den 13, scary. :P det var ju hoppning igår oxå. Jag hoppade Figaro, den bäste hästen :) !!! På lektionen skulle vi hoppa på en volt med hinderna på varsin sida om volten. Det gick int så super bra för jag var lite trött och red lite dåligt, men men sånt händer. :) Plus att jag nästan ramla av, typisk Fre den 13. det var såhär att jag hade lite ganska dålig fart och gjorde en dålig väg så jag tror det var så att han typ hoppade och sen stannade och det var inte jag brädd på så jag åkte fram på halsen -.-. och satt där till jag kom på att man ska sitta i sadelnoch inte på halsen så då krånglade jag mig till baka i sadelen

Mimmi här igen!

Hej allihopa! Nu har vi kämpat oss igenom den första skolveckan, och jag tycker det känns bra! Roligt att träffa alla kompisar igen :)

Imorgon får ni inte glömma bort smörjstunden! Har hört att Agnes ska baka massa mumsigheter, vem vill inte missa det? :D Inte jag i alla fall!

Om ett par veckor är det årsmöte också! DEN 4 FEBRUARI KL 9 I STORA TEORISALEN! Missa inte det ;) Om ni tvekar så kan jag säga att vi kommer bjuda på mängder av fika! Ni kommer fåäta er proppmätta!

Kram Mimmi! :)


Smörjstund :)

På lördag är det smörjstund kl 12. Vi kommer att bjuda på fika och ha det mysigt. Det är bara att droppa in och smörja. Vi kommer att vara i stora stallet i någon va sadelkammrarna.det kostar ingenting. Nu hoppas jag att ni sprider detta i stallet.
Kram
image description

Lucky

Hej hej! Ebba här:) Nu är ju som sagt jullovet över och jag saknar det redan... Idag var det i alla fall ridning och jag hade Lucky! Det gick så himla dåligt. Han vägrade lyssna på mig så det enda jag fick tänka på var att rida lätt jättelångsamt och försöka bromsa. Tillslut fick jag styra in honom i väggen för att han skulle att han skulle stanna. Haha xD Vi tränade mycket på att svänga och bli snabba med våra signaler. Just den delen gick helt okej, men annars är jag inte speciellt nöjd...
Hittar ingen på Lucky just nu, så ni får en på Eros från förra veckan istället :)

Lite bilder från förra året :)

Hej allihop! Alice här :) hoppas att alla har haft ett bra jullov, det har iallafall jag! Första ridningen för året hade jag i torsdags, då fokuserade vi mycket på små detaljer i sitsen och på att vara mjuka och följsamma i kroppen för att hjälpa hästen :) hoppades som vanligt på cinzano (min nya favorit) men fick Lucky men det gick rätt bra ändå.

Hur som helst, eftersom jag bloggar på mobilen tänkte jag passa på att lägga upp lite bilder från året! Inte så många men de jag har.

Kram på er, vi ses i stallet!!

 

 

 


Ridning

Hej!
Idag var det måndag vilket betyder att det blir den sista dagen på jullovet för mig! Många började skolan idag men jag hade sån lyx så jag hade studiedag! Åååh, jag vill inte börja i skolan! Jag skulle helst av allt vilja flytta till stallet och bara vara med hästarna hela dagarna. Haha man ska aldrig sluta drömma! :D


Idag red jag Liqurice vilket jag har gjort rätt många måndagar nu. Det är roligt och mysigt! Men han har blivit så extremt pigg!! Haha ;) Vi jobbade med en slalom bana vilket var roligt och nyttigt! Jag är nöjd över dagens pass.

 (Liqurice och jag!)

Kram Filippa

Hej Hej!!

Hejsan på dejsan! Vad gör ni? Jag sitter ialla fall hos mormor och tar det lugnt.jag har varit hos mina kusiner nästan hela veckan. Men nu längtar jag tillbaka till stallet. I måndags red jag Ravich. Han var jätte mysig att rida. På lektionen red vi en slalombana ledans en skulle trava och galoppera ett varv på spåret och sedan komma in i slalombanan igen. Målet med lektionen var att ha kontroll hästen. Ravich var jätte duktig. Igår kom jag på ett mål med terminen: at jag ska förbättra min sitts. Varje gång jag ska ändra någonting tillexempel svänga eller ändra gångart så sjunker jag ihop. Inte bra.
På måndag ska jag jobba förhoppningsvis med bästa Sofia!! Ett perfekt tillfälle att träna på sittsen om man får rida :)
Har ingen bild på mig och Ravich så det får bli bästa Filippa och Ravich
/Agnes :) :D

Några dagar kvar

Nu är det bara några dagar kvar tills skolan börjar, riktigt trisst! Helst skulle man ha lov hela året... Idag har jag varit och köpt ett täcke till min hund, det vart supersnyggt!! Imorgon ska jag in till stan och göra lite grejjer men på lördag ses vi i stallet igen :) Vi ses då!



/Mimmi

Första dagen efter lovet!

Idag öppnade ridskolan igen! Hur kul som helst om ni frågar mig!!!! Jag gick såklart till Leo och gav honom en rykt, han tyckte det var jätteskönt och stod och njöt, och jag kunde också stå och mysa lite med honom. Det förvånade mig lite eftersom han ibland brukar låtsas att jag är luft haha! Men kanske har han saknat mig, lika mycket som jag har saknar honom? ♥

Däremot får jag inte rida årets första ridlektion den här veckan, som ni får göra. Jag har två veckor kvar på min sjukskrivning! I stallet härjar jag endå, men jag längtar förfärligt mycket efter att få rida.. Längtar efter att få sitta på Leos rygg igen! Försöker övertala mina föräldrar med att jag kan stå i lätt sits helt lektionen (så inte svanskotan skadas) men till och med jag förstår att det nog skulle bli rätt jobbigt.. ;)

Vi ses i stallet!!! Kram Mimmi





/Mimmi

Gott nytt år!

Hejsan på er!
Nu var det ett bra tag sen! Hoppas alla har haft en toppen jul och ett Gott nytt år till er!!
Idag rullade ju ridskolan igång och det var ridning som vanligt! Jag fick idag rida Liqurice och det gick bra. Det hade kunnat gå bättre (vilket det alltid kan xd), men jag är mycket nöjd och det gick supermycket bättre än när jag red honom sist! Då var han på bushumör, haha!


Jag vill även informera er om att det är skötarmöte kl 09.00lördag! Kan ni inte komma så får ni skriva upp att ni inte kan i kontoret på lappen. Men hoppas vi ses där!


(hade lite bildbrist, så söta Winden med Sara på ryggen fick stå för bilden idag!)


// Filippa

RSS 2.0