Skötarkurs 1

Är du över 11 år?
Har du mer än 2 års ridvana?
Vill du vara i stallet lite mer?
Vill du bli skötare på en av stallets fina hästar?

Då är det verkligen dags att gå skötarkursen! Den kostar 100 kr och är under 10 veckor, och du får lära dig allt möjligt som har med hästar attt göra:D För att anmäla dig och få mer information så promenera till elevrummet (där man får häst innan lektionen)! Kursen startar 20/3.

Ses där! // USEK



Till ALLA skötare!

Hej! alla ni skötare i stallet brukar ju vara jätteduktiga på att skura och hålla fint hos era hästar men nu måste ni också bli bättre på att ta hand om krubborna! De flesta hästar i stora stallet äter numera havre en gång om dagen, och alla hästar får mineraler. Var nämligen inne i ponnystallet för att ge mineraler idag och det var både torv och smuts och hästhår i krubborna - ingenting man vill ha på sin "tallrik" eller hur? ;) Nej men det här fixar ju ni!!

Kram Alice ♥

Jag och Ceasar på uteridbanan :D tänk om man kunde rida där i solen nu va? ;)



Pacific Wind

Nämen hejsan hejsan everyone!!;) Då äre Mirjam (även kallad Kungen) bakom skärmen för att uppdatera lite :)
Täkte skriva i måndags men fann inte riktig lust för de :P

Men men, i måndags gissa vem jag hade då?!?!:D Bacardi, ååh han var så rolig att rida och det gick så jäkla bra!!:D Hel nöjd :) På torsdag(imorrn) bilr det ingen ridning för mig för att Ronja ska rida istället för mig. Eftersom hon tog mitt lördags pass i lördgas, många kramar till dig!!!:D

Men måste faktiskt plugga nu ;) Hejdåååå-Mirjam




 Lite bilder från tävlingen ;)

Sportlovsaktiviteter!

Hallihallå! :D

Precis kommit hem från en till mysig fast snöigdag i stallet, red Julle idag och det var superkul men så himla svårt! Nästa vecka är det äntligen dags för sportlov, ska bli jätteskönt att slippa skolan en vecka, eller hur? Det är många som reser bort under sportlovet, vilket är tråkigt för oss för då kan vi inte ha massa skoj aktiviteter med er!

Här kommer ett litet schema över planerade aktiviteter:

  • Måndag 1 mars: PULKARACE 13:00! (se lapp i stallet om vad man ska ha med)
  • Torsdag 4 mars: SMÖRJSTUND 14:00! :D (med mig!)
  • Torsdag 4 mars: TJEJKVÄLL!!!!

Så skriv upp er i stallet så fort som möjligt, anmälningslistorna sitter på anslagstavlan där man får häst :D jag vill bara tillägga att man behöver absolut inte vara skötare för att vara med på aktiviteterna! :D



Vi ses på lovet!

KRAMAR SIGNE

Vinnare av "hyr häst för en dag"

Nu har äntligen "hyr häst för en dag" tävlingen avgjord!

Vinnaren blev Rebeck Bökelund :)



Hur kändes det när du fick höra att just du hade vunnit?
- När jag fick höra att jag vann blev jag jätteglad. För på sportlovet var det både trekamp och hyra häst som jag ville vara med på. Mina föräldrar hade bara råd med en av dom och då tog jag trekampen. Men sen berättade USEK att det var en tävling på bloggen och priset var hyrahäst så tänkte jag att jag ville vara med. Och nu när jag vann kan jag vara med på båda och det ska bli jätte kul att vara med på båda.

Trodde du att du hade någon chans att vinna?
- Jag trodde inte att jag skulle vinna men tänkte att det är kul att vara med och tävla. Och det skulle vara jättekul att vinna.

Tyckte du att frågorna var svåra?
- Jag tycker inte var lätta men inte supersvåra heller jag tycker det var bra frågor så alla kan vara med.

Här kommer facit till tävlingen =)

1. X
2. 2
3. 1
4. 1
5. 1
6. X
7. X
8. 1
9.1
Utslagsfråga - 1.

Tack alla som deltog i tävlingen! Och grattis Rebecka!! =)

// Usek =)

Grönt kort kurs!

Hej!

Nu har jag äntligen bestämt datum för när grönt kort kursen =) Den kommer att starta den 6:e mars kl.12.00!
För er som inte vet vad grönt kort är, är det ett kort man måste ha när man är över 13 år för att tävla över klubb nivå.
Så ska ni tävla över klubb nivå behöver ni gå denna kurs!



Snart är det sportlov :) Äntligen! Då har vi men massa roliga aktiviteter inplanerad :) Som tex pulkarace, smörjstund och tjejkväll. För mer info om tider, gå till elevrummet =)

// Sandra

Sista chansen!

Hej!

Idag har jag hoppat Julius =) Man kan säga att han var något pigg ^^ Det gick en aning fort ;) Men det var gick bra ändå!
Vill bara påmina om att imorgon är det sista chansen att vara med i vår tävling som finns här på bloggen i ett inlägg längre ner :)
Hoppas att ni tar vara på denna speciella tävling!



// Sandra =)

Tråkig Onsdag

Hej på er! Alice här :) Sitter här och ska snart börja plugga och längtar tills imorgon då jag ska till stallet! Hoppas jag får rida Ofelia imorgon också, men vi får se.. Tänkte att jag skulle lägga ut några bilder på mig och Ofelia från i onsdags, och på hur snygga vi var ;)
Tack till Julia (som rider på tisdagar kl 18) som fotat!



Ses i stallet! // Alice

TIPS!

Hej!

  • Vi fick en förfrågan om vi kunde lägga upp bilder och beskrivning över alla oss USEK medlemmar, då vill jag tipsa om att gå in på klubbens hemsida: http://farstaryttarvanner.se/ och klicka på fliken "ungdomssektionen". Då finns det allt man behöver veta om ungdomssektionen, det är dock från förra året så uppdatering kommer snart och bilder plus beskrivning på de nya medlemmarna kommer så fort som möjligt! :)




(Någon som kommer ihåg den här lilla krabaten? Han var så söt vår lilla Sammie!)

Glöm inte bort att vara med i tävlingen här på bloggen! :)

Kram Signe

Mysmåndag!

Hej!

Igår var det en så mysig stalldag, en sån där dag när man aldrig vill åka hem. Man vill bara gömma sig i någon box och stanna kvar hela veckan! Känner inte ni också så ibland? :) Jag red Yatzy igår och det gick väl sådär. Jag och Sandra tog sällskap till stallet från min skola i Odenplan och vi hade så himla mysigt och roligt! Träffade sen Ebba i Farsta och fick den stora äran att åka buss med henne:D

Jag vill passa på att tipsa om att kolla på anslagstavlan i elevrummet (där man får häst), för sportlovet närmar sig och vi har som vanligt en massa skoj inplanerat! Jag vet att det fanns önskemål om övernattning på sportlovet, tyvärr fanns det ingen möjlighet att ha det men det blir en suerkul övernattning på påsklovet i stället! Vi kommer däremot ha en tjejkväll, som vi har haft några gånger innan. Där vi gör massa roligt enda skillnaden är att man inte sover över. Så det tycker jag att ni ska skriva upp er på!



Hittade en fin bild på mig och vackra Tiger, för er som inte vet så blev han min sköthäst när han kom till ridskolan och jag var ensam skötare på honom i ett helt år. Han är fortfarande en favorit såklart! :D


DAGEN EFTER

Hej allihoppa! Hanna här :P
Som de flesta vet var det ju tävling igår, jag red ju då världens bästa Tilly! Allt gick bra hon va jätte fin och duktig. Slutade på 60,37% inte illa för att vara min första tvling tycker jag, vet inte om hon tävlat förr. Aja jag slänger in lite fina bilder på oss från igår :P

En riktig hästhelg :D

Hej på er allihop! Alice här :D Vilken hästhelg det har varit! I lördags var jag i stallet från kl 9 på morgonen till klockan 21 på kvällen! Tolv hela timmar alltså, men hann med en hel del! Jobbade tre timmar på morgonen, red lektion (Ofelia, sista träningen innan tävlingen som var igår) och sen var det ju ÅRSMÖTE som många besökte! Sen bars det dressyrstaket och blommor till banan i Stora ridhuset, och sen jobbade vi ännu mer och jag hann även pyssla lite med Ofelia.

Men, tillbaks till årsmötet! Som ni som var där vet så blev jag vald till ordförande i Usek, vilket jag tycker ska bli jätte roligt och spännande! Men vad gör en ordförande då? Min främsta uppgift blir nog att leda våra möten, men också att tillsammans med Sandra sitta med på den stora styrelsens möten och berätta om vad vi i USEK har för planer osv.
Men framförallt gör jag ju det för alla ni ungdomar i stallet! Så nu hoppas vi på ett jätte roligt år igen, med övernattningar, lekar och fortsatt bra stämning i stallet!

Så, om det är någonting ni vill prata om, det kan handla om både skolan eller stallet eller någonting annat, så var inte rädda att leta reda på Mig, eller någon annan i USEK, eller Emmy, för vi finns där för er skull!

Sen så vill jag bara välkomna Mimmi, Filippa, Stella och Ebba till styrelsen!

TUSEN kramar:D //Alice


P.S. Juste! Igår var det ju den stora tävlingen :D Jag red Ofelia, och även om det kunde ha gått bättre (det gick mycket bättre på framridningen :P), så var jag väldigt nöjd! Jag har ju trots allt bara ridit henne i två veckor eller någonting sånt, men tycker hon är helt underbar! Jag vill också tacka det härliga gänget som hejjade på mig och Offe när vi kom in på banan och när vi ridit klart, jag blev jätteglad och det tror jag Ofelia också blev!



Då var tävlingen av klarad!

Hej hej everyone!;) Det var ju en lokal dressyr tävling idag i stallet för både häst och ponny :) Det såg jätte fin ut för alla farsta ryttare, även två från farsta blev placerade i häst klassen ;)

Sen var det ponnysarnas tur :) Sara startade två i sin klass (B ponny klassen). Det såg jääääääätte fint ut för henne och det gick bra tyckte jag :) Sen hade vi Hanna i C ponny klassen, även för henne gick det bra ;)
Mahaha sen var det min tur i D ponny klassen. Som de flesta kanske vet så tävlade jag Eros istället för Tin-Tin, han hade inte alla sina papper så det fick bli Eros istället :) Men jag är super nöjd att jag fick tävla honom. Ååh han var sååååå himmla fin och lugn, hade fin form och lyssnade på exakt allt jag sa :D Helt underbar! Slutade på 57,04%, inte vad jag hade satsat på men nöjdnöjd är jag ändå :D

Det gick jätte bra för Jojjo också, hon kom preciiiiiis utanför placering, det var lite synd men hon vart nöjd ändå :)
Juste!!! Var också lite fräck och köpte en ny hjälm, den är precis som sandras (a)


Det var allt från mig ;) Puss och Kram-Mirjam


Jag och Eros när vi tävlade :)


Dressyrtävling!

Hej allihop!

I dag är det som sagt dressyrtävlingar på Farsta, jag sitter hemma och håller tummarna för alla. Försov mig och kunde inte åka dit, klantigt va? haha! Någon som kan uppdatera om hur det gick? har bilder kanske? så får ni gärna kommentera så kanske vi kan lägga in bilderna på bloggen det vore superkul att ha! :D

Som sagt finns det chans att vinna "hyr häst för en dag" bara genom att svara på ett par frågor på bloggen! ta chansen!:D även om frågorna ser svåra ut kan man ju gissa sig fram!



Ett av ekipagen till dressyrtävlingen idag: Alice och Ofelia


Hoppas det gick bra för alla på tävlingen!

Kram Signe

Tävling!! =)

Hej!

Nu har vi precis haft årsmöte =) Allt gick super och vi vill välkomma de nya USEK medlemmarna! Många har varit jätte nyfika på tävlingen som ska vara på bloggen ;) Och nu är det dags! Tävling kommer gå ut på att ni ska svara på 10 frågor och maila svaren till [email protected]

Den som har flest rätt vinner - Hyr häst för en dag!




Nu till frågorna!

1. Hur vilka hästar har Sandra hyrt?
1. Svarten, Tintin och Winden
x. Yatzy, Winden och Corall
2. Bonnie, Yatzy och Bacardi

2. Hur många år har Signe varit sekreterare?
1. 3
x. 1
2. 2

3. När gick Ronja ULK?
1. 2009
x. 2008
2. 2007

4. Hur många skötarkurser har Alice haft?
1. 2
x. 3
2. 1

5. Vilket år blev Hanna invald?
1. 2008
x. 2009
2.2007

6. Vad har Mirjam för roll i USEK?
1. Suppleant
x. Ledamot
2. Kassör

7. Hur gammal är Sara?
1. 13 år
x. 12 år
2. 11 år

8. Vad vann Jojjo för pris på US-galan?
1. Årets hästvetare
x. Årets stallkompis
2. Årets ungdomsledare

9. Hur länge har Alexandra varit kassör?
1. 1år
x. 2 år
2. 0 år

Utslags fråga!

Vad är det här för sjukdom?
- Hög feber ca 1 dygn, rinnande, klar snuva från näsöppningarna, hästen blir matt, rör sig stelt och är öm i kroppen. Efter något dygn börjar en torr, hård hosta.
1. Häst influensa
x. Kvarka
2. Hästhosta

Svaren ska vara inne senast 20/2! Maila dom till [email protected]!

Lycka till!

// USEK =)


Årsmöte =)

Hej!

Hur mår alla idag? Idag har jag varit i stallet och jag red Don John :) Det gick super bra, hoppas att det går lika bra på tävlingen ;) Jag vill bara påmina alla om att på lördag ät det årsmöte kl.14.45. Där vi kommer att berätta om en överaskning (A) Jag säger inget mer än så ;) några av tjejerna i stallet har fått en ledtråd, kom till årsmötet så får ni veta mer om den spännade överaskningen =) För er som inte hörde ledtråden så är den häst :P Svårt va? :P


God natt på er <3


Ny hjälm =)

Hej!!

Idag har jag beställt en ny ridhjälm =) Jag är hur nöjd som helst över den! Har velat ha en sån ett bra tag nu, men alltid tyckt att dom är lite dyr ;) Det är den Charles Owen Wellington Classic, en så kallad "Malin Bayard" hjälm. Hittade den för 2450 kr på flyinges hästshop =) i vanliga fall kostar dom ca 3000 kr så kände att det var dax att slå till ;)



Nu har jag börjat och kolla på ponnyakuten. Det är ju hur bra som helst! Är bara på mitt första avsnitt men ändå ;) Älskar den där ponnyn som inte vill hoppa om ryttarens pappa inte hoppar före =) HAHA! Så himla gulligt! Ni som inte har börjat kolla gör det! Sen vill jag bara påmina om att snart är det årsmöte där vi kommer att välja in 4 nya USEK medlemmar :) Har ni några åsikter eller förslag för det nya året kom och dela med dig med oss om dom ;) Årsmötet är på lördag (13/2) kl.13.45 i stora teorisalen och vi bjuder så klart på hur gott fika som helst!

// Sandra =)

Ponnyakuten!

Hej hej!
Det går aldrig några bra hästprogram på tvn nuförtiden, eller hur?
Faktum e att jag har sett ett jättebra program, Ponnyakuten, och det är jättebra! :D
Det handlar om några barn mellan 11 och 14 år som åker på ridläger (två veckor i Skåne) med sina problemponnys. En häst är rädd för människor, en annan går inte att lasta i transport, en tredje vill inte dricka ur vattenkoppen osv. Jag följer programmet varje vecka, och det tycker jag att ni också ska göra!
Den går på söndagar klockan 19.00 i Barnkanalen.
Nu på söndag ska det vara en dressyrtävling och den som vinner får en privatlektion av ingen mindre än Jan Brink! :O
Det har bara varit tre avsnitt så om ni inte har följt programmet gör det inte så mycket, men om ni vill veta vad som har hänt kan ni ju titta på svt play ;) http://svtplay.se/v/1841975/ponnyakuten/ 
Programmet är jättebra, och jag kan verkligen rekomendera den :)
Söndagar 19.00 i Barnkanalen alltså.

Det var allt för mig.
Ses i stallet.

Kram Jojjo :D

ponnyakuten

Hopptävling ikväll :)

Hej!

Ikväll sänder Eurosport från Världscupen i hoppning från
Zürich, Schweiz. Kl.21.10 :) För er som älskar hoppning är det
superkul att se, inte vill vänta till nästa Globen horse show ;)

Kram Sandra


Juste! ^^

Hej!

Vet ni? Jag glömde ett ge ett jätte bra tips :0! Ofta på ryktborstar och ryktskrapor är handtagen förstora så det blir svåra att greppa borsten :( Då har jag ett lite knepp som funkar jätte bra :) Man tar ett nosludd och klipper det så den är i rätt storlek runt "handtaget", sedan knäpper man den runt "handtaget" :) Då brukar den passa perfekt och det blir jätte mycket lättare att rykta =) 




Kram Sandra =)

Den perfekta ryktlådan!

Hej!

Nu ni! Jag har letat och letat efter VÄRLDENS BÄSTA ryktborste i två hela dagar! Jag har redan en, dock har jag haft den ett tag nu och märket är helt utsuddat så jag vet inte vad den heter :( Så jag har varit inne på flera hästshopar på internet och har nu äntligen hittat den! Efter många år som stalltjej så tänkte jag ge dig de bästa råden om den perfekta ryktlådan =)
För det första behöver du en ryktlåda som har en bra struktur i den så att det är lätt att hålla ordning. Ryktlådan ni ser på bilden nedan är från Börjes (http://www.borjes-tingsryd.se). Den är jättebra!



Sedan behöver du en bra rotborste! Jag personligen gillar en rotborste som har längre strån, men är ofta mjukare mot hästen men ändå gör jobbet ;) Och har man en riktigt smutsig häst så använder man såklart piggborsten med :) Sen kommer vi till den magiska ryktborsten. Märket heter Equerry, kan köpas här: http://www.hastshopen.se/product.html/vale-seniorborste?category_id=119
Och den är inte speciellt dyr heller. Sen måste du ju såklart ha en ryktskrapa!


När du nu har ryktat grovjobbet så kan det vara bra att använda en mjukborste som ofta kallas dammborste. Den ger verkligen en perfekt sista puts ;) En bra sådan finns att köpa på hästbiten på södermalm.

Det här är de absulota bästa borstana jag har använt igenom tiderna. Sen behöver du så klart en:
Hovkrats
Mankam
Saldeltvål men trasa och svamp
Hovborste
Huvudborste
Piggborste
Gummiskrapa

Nu har du den perfekt ryktlådan för att få den perfekt rena hästen :) Lycka till!

Har ni några tips på bra ryktborstar som ni har använt? Komentera!!

// Sandra =)

RSS 2.0