Trevlig valborg! :)

Hej hej! Ebba här. Idag var det hoppning som gällde och jag fick söta Eros, och det gick såå bra!! Helnöjd. :D Har tyvärr inga bilder än på mig och Eros men jag har några från förra gången, då jag red Keaton :)
Hoppas ni får en trevlig valborg! :) ¨
Kramar från Ebba

Här vet jag inte vad jag gör! Men jag fick en stor dubbelhaka!






Me happy! :)

Jessicas bok!

Hejhej!

Nu var det längesen jag skrev på bloggen, sista året i gymnasiet betyder lite tid att göra något annat än att plugga:( Men nu känns det verkligen som att det är dags för sommar, ÄNTLIGEN! För er som går skötarkurs 3 så fick ni höra världens bästa föreläsning av Jessica för ett par veckor sedan. Ni som hade oturen att missa det har jag lånat ett utdrag av hennes bok som hon läste upp jag tänkte ger er chansen att läsa det här på bloggen, det är verkligen en tankeställare.Så varsegoda: (Taara är hennes häst)

Jag har gett chansen till Taara att få välja. Jag har också gett henne rätten att säga nej. Jag har också gett henne friheten tillbaka och håller aldrig i henne med träns eller grimma. Jag tvingar henne inte till någonting. Om det är något jag vill så ber jag henne om det, och vill hon inte så får jag modifiera förslaget och kompromissa eller så får jag helt enkelt respektera hennes önskan. Jag mutar henne aldrig för att få igenom min vilja. Det är inte annorlunda från hur man behandlar sina medmänniskor, men varför är steget så långt till djur? Varför känner vi att vi hela tiden måste ha kontroll och inte kan lita 100 % på en annan varelse, bara för att den är av en annan art? Vilka är vi egentligen att sätta oss över djurs intelligens och önskemål?
Det var tvunget att bli värre innan det blev bättre, vilket verkar vara standardfrasen i de flesta historier. När jag släppte Taara fri i början så ville hon inte alls umgås med mig, varken i hagen eller någon annan stans. Om jag släppte henne lös så gick hon alltid iväg från mig, och om jag följde efter henne och kom för nära så la hon öronen bakåt och gick åt motsatt håll. Hon stannade inte vid mig såvida jag inte höll i henne och hon var många gånger rädd för att yttra sig om något eftersom hon inte visste hur min reaktion skulle bli. Hon var alltid beredd på någon slags tillrättavisning från min sida. Hon visade heller ingen direkt upprymdhet utan var hela tiden på sin vakt och svår att få kontakt med. Jag var nära att ge upp flera gånger men något i mig fick mig att hålla ut, ta djupa andetag och bara gå på min instinkt. Det var viktigt att inte tränga sig på och försöka få kontakt, eftersom att jag för länge sedan förbrukat min rätt till att göra det. Så jag väntade. Jag visade henne att jag inte ville henne illa genom att hålla mig på avstånd och lät henne bestämma när hon ville komma till mig. Jag visade henne att jag kunde vara i närheten utan att kräva något som helst av henne, att jag bara var tacksam om hon kom fram och nosade kort på mig. Idén var att hon inte skulle förknippa mig med massa måsten, utan att vi bara kunde ”vara” tillsammans.
Sakta men säkert började något hända. När Taara insåg att jag inte skulle straffa henne, tvinga henne eller överhuvudtaget kräva något av henne så började hon ta kontakt. Hon valde självmant att stanna kvar hos mig även om de andra hästarna gick till andra änden av hagen. Hon bad mig om hjälp när det kliade på ett svåråtkomligt ställe. Vi började kommunicera med varandra på ett gemensamt språk, trots att vi är av två helt olika arter. Hon anstränger sig för att förstå vad jag menar, eftersom att hon ser att jag anstränger mig för att förstå henne. Ingenting är inlärt eller framtvingat, allt är äkta, instinktivt och nyfiket. Det finns inget rätt eller fel, inget händelseförlopp som är förutbestämt, utan vi kommunicerar och har utbyte av varandra precis på samma sätt som man som människa har med en god vän. Vi umgås inom ett spektrum som är normalt för oss båda utan krav och förpliktelser. Jag kräver inget av henne, på samma sätt som hon inte ställer några krav på mig. Vi möts på ett plan där ingen kräver något av den andra, ett plan som är fritt för tvåvägskommunikation.
Jag har idag en bättre kontakt med Taara än vad jag någonsin har haft. Jag känner mig glad och fullständigt avslappnad i hästsammanhang för första gången på väldigt länge och det känns som om allt är som det ska vara. Jag tror och hoppas att Taara är lycklig och att hon nu i alla fall har makten att bestämma över sig själv och sitt liv. För mig är det mer värt än någonting annat. En självklar frihet som jag under så många år berövade henne på.

Hoppas att det var rolig läsning!

Puss Signe

Hejsan! :)

Hej allihopa!

Idag har det varit en tråkig dag för mig. Har pluggat hela eftermiddagen. Men något posetivt är det fina vädret! :D Hela svenska lektionen fick vi sitta ute på skolgården och läsa i våra böcker. Jättemysigt :)

Måste passa på att säga att jag hoppade min älskade Alpflickan i fredags! Så himla mysig häst, både att rida och sköta. Hon hade jättehärliga språng!

Tack Maia för bilderna! <3






Massa kramar från Mimmi :D

Flum ^^

Hej!
Hur mår alla idag? Själv känner jag mig lite flummig ^^ Kan ha och göra med att jag gick alldeles för tidigt för att gå till doktorn kl.8. Efter det var jag så duktig och gick till gymmet och tränade hårt efter en helg med bara en massa onyttigheter ;) Känns som det är jätte långt kvar till man ska rida :( Red Julle två gånger i fredags, det gick SUPER bra på dressyren och ok på hoppningen. Jag måste bara vara med bestämt med mig själv så kommer allt gå bättre än bäst!
I lördags var den andra gången på skötarkurs 3, då kom Pia och pratade om rehabilitering av skador. I helgen är det ingen skötarkurs 3 :( Nästa tillfälle är den 6:e maj, då Krafft kommer och förläser :) Det kommer bli jätte spännande. Sen kommer Farstas egen hovslagare, den 15:e maj. Om ni har några frågor om det så prata gärna med Signe eller mig! Nu ska jag åka till jobbet, och pussa på min favvo kille i hela världen =)
Kram på er alla!
// Sandra =)

Sista ponny akuten :(

Hej!
Igår var det sista ponny akuten :'(
Jag tyckte det var jätte bra och jag har supernoga men all stallhantering :)
I lördags jobbade jag i stallet red för första gången i kvart över tolv gruppen,för jag ska ta körkorts lektioner på måndagar :) Jag red Whitney för första gången, hon var rolig :) Vi skulle "störa hästarna", för att se hur dem reagerar och känna skillnad på rätt och fel.
Tack för bilden Lina.S! =)
Idag ska jag på min första lektion på körskolan, det ska bli kul att verkligen komma igång på riktigt! Har inte riktigt haft råd innan, det är dyrare att gå på bilskola än att rida :( Men det är värt det ;) Önska mig lycka till! Ska plugga det sista inför lektionen =)
Puss O Kram!

Hemma igen :)

Hej allihop! Alice här :) Nu är jag tillbaks! som vissa av er säkert har hört har jag varit strandsatt i Dublin på Irland några dagar extra pga vulkanutbrottet på Island. Jag har haft det jättebra men om det är något jag har saknat har det ju varit er och hästarna!

Hur som helst, igår gick jag alltså upp 06.30 en fin lördagsmorgon för att ta bussen till stallet och jobba tsm med Hanna och Sandra :) vi gjorde rekord i att mocka ALLA boxar i stora stallet på typ 35 minuter! Bra va? Vi är mkt stolta :D Sen, efter lite lunch och möte med stora styrelsen skulle jag, Sandra och Signe rida :) Jag hade Sing för första gången (supermysig häst!!), Sandra hade Whitney och Signe hade Alpflickan. Det var jättemysigt att rida på uteridbanan också, kändes som vår!!

Under dagen var ju också "Vi i stallet"-gänget på tävling och kom fyra!!! Så himla bra!! jag är väldigt stolt ;)
Nu ska jag fortsätta med min söndag här :)
Puss och Kram, Alice <3

Tack till Lina Svedberg som fotade! <3


Vi i stallet

Idag var det VI I STALLET tävling! Det var jättekul, och Farstas lag var hur duktiga som helst! Jag, Alice R, Madde och Bella har sytt en jättestor (typ lika stor som Prinsessan) häst som fick följa med som maskot. Alla på tävlingen tyckte att han var jättesöt! Han blev så populär att en liten flicka kom fram och ville rida - och det fick hon också! Ena laget bestod av Sofia R, Nadja, Agnes, Kerstin och Pauline. Andra laget bestod av Alice R, Sofia L, Nora och Karla. Hejjarklacken bestod av mig, Alice R, Stella, Bella och Filippa. Vi var också jättebra! Ni var så duktiga att vi faktiskt var 1 fjuttigt poäng från att bli plaserade som 3a! Men 4e plats är inte heller dåligt!

Lilla laget:


Stora laget + lite hejjarklack:


Bella, Franke och Alice:



Kramar Mimmi

Första inlägg! :)

Hej!
Ebba här. De här blir mitt första inlägg! :)
Idag har jag vart i stallet, faktiskt inte gjort nått speciellt. Alla var så seegaa! Sen skulle jag filma Mirjam när hon red, men dom skulle ha teori. och då blev jag ännu segare!
Kram Ebba


Bild på mig och Cesar från lucian. ( väldigt smutsig häst )

Skötarkurs 3 =)

Hej alla!
Hur har eran första dag på veckan varit? Min har varit helt ok, jag och min pojkvän var på Åhlens och shoppade lite och stötte på Carolina Gynning ^^ I lördags var det den första riktiga skötarkurs 3, då hade vi gästen Jessica som pratade om sin relation till sin häst och hur man blir en RIKTIG vän med sin häst. Jag tror att alla blev lika inspirerad som jag ^^ Hon var verkligen jätte rolig och lyssna på! Hoppas hon kan släppa den där boken hon talade om =) Jag kommer köpa den i alla fall.
Nu är det bestämt när nästa skötarkurs 3 tillfälle kommer att vara =) Den är på lördag (24/4) kl.11.00. Då kommer Pia (I think ^^) prata om rehabilitering av skador. Det kommer bli  spännande!
Ses då! Ha en bra vecka! Kram Sandra =)

Fredagshoppning :)

Jojjo här igen :P

I frdags var de ju hoppning och jag va duktig och fota lite grann.

Here it is...

                          

Nej, jag tror inte det var något speciellt den fredagen ;) :P



kram <3


Bildbomb ;)

Hejsan svejsan :)
Jojjo här igen :D
Idag var det skötardag i stallet vilket jag tyckte var grymt kul.
Hoppas att ni hade lika roligt som jag.
Här kommer lite bilder från dagen :)

skötardag     

(klicka på bilderna så blir de större)


Skötardag!

Hejsan! Nu är det Mimmi som skriver :D Det här är mitt första inlägg på USEK bloggen. Just nu sitter jag hemma och är sjuk, så jag tänkte passa på att skriva lite!

Den 18/4 (SÖNDAG) är det SKÖTARDAG.
Det är obligatoriskt för alla skötare. Det betyder att alla skötare MÅSTE komma, om ni inte har något annat viktigt att göra den dagen.
Vi samlas ute på stallplanen 11.00. Skötardagen är slut klockan 14.00.
Vi kommer leka massa lekar och ha jätteskojj!
Ta med lunch!
Det är gratis :)

Kramar från Mimmi


SKÖTARKURS 3

Hej!

I fredags gick starten för skötarkurs 3, det blev en liten introduktionslektion med foder. :) Det går fortfarande att skriva upp sig, det enda som krävs är att man har gått skötarkurs 1 och 2! Jag (Signe) och Sandra håller i kursen och vi skulle bli superglada om ännu fler skriver upp sig! :D om man vill anmäla sig till den här fantastiska kursen så kan man skicka ett sms till mig! :)

Nästa gång är på: LÖRDAG 17 APRIL 13:30!! :) då kommer det en superrolig gäst och pratar :)


Vi ses där :)



Signe 076-208 55 39

Övernatting!

Nu kommer lite bilder från lekarna igår på övernattningen! :D
Hoppas att ni hade roligt, det hade iaf jag!<3




(klicka på bilderna så blir de stora!)
Kramisar Stella! :)


Stellas första inlägg :)

Hej Hej, Stella här :)
Det här blir mitt första inlägg på bloggen!

Igår var det övernattning tills idag och det var super kul! Vi lekte massor av lekar, gick påskjakt/ spökrunda i skogen, kollade på film och mycket mer! Det blev ganska sent så nu är jag väldigt trött… Har räknat ut att jag varit i stallet i 28 timmar och flera har säkert varit där längre!

Nu är påsklovet snart slut och skolan börjar igen.. :( Men jag hoppas att ni haft det kul på lovet med alla aktiviteter och håll utkik i elevrummet för det kommer nya! Jag, Sara och Mirjam ska snart dra igång käpphäst träningar och sen så blir det tävling! Det kommer bli så roligt så det får ni verkligen inte missa ;)
Kram Stella!:)


Hanna här!

Hej hej alla :)
Nu sitter jag här hemma och smsar med Sara. Jag Sara och Ebba ska nämligen ut och handla smarriga grejor till ikväll, det är ju påsk ÖVERNATTNING ! :D

Juste, i måndags var ju (som Sandra tidigare berätta) Jag, Jojjo, Sara och Mirjam och tävla på våra duktiga ponnyer :) För mig och Yatzy gick det jätte bra, vår första tävling så jag är jätte nöjd <3 felfritt i både grundomgången och omhoppningen, och vi kom precis utanför placering :)

Men aja, puss puss , lägger in lite bilder från i måndags på mig och Yatzy :P


Utställningstävling!

Vilken dag! Utställningstävlingen blev jättelyckad! mer förklaring krävs nog inte när ni ser bilderna: :)


Från vänster: Cajsa och Tintin Pauline och Goliat Tess och Imme Påskycklingen Imme Snövita Tintin 


Indianponnyn Goliat!
Tre startklara hästar och tjejer!


SÅ FINA!!! :D:D


Alla kycklingarna på rad! :)



Cajsa och Tintin



Tess och Imme

Pauline och Goliat


Vinnaren av den stora tävlingen:

Cajsa och Tintin!



Cajsa fick diplom och en superfin grimma!

Bra jobbat alla tre, ponnyerna har aldrig varit sötare!!! :D:D
Vi ses på övernattningen i morgon!
Kramar Signe

Onsdag i stallet :)

Hej hej :) nu sitter jag (alice), Sara och Mimmi uppe i kontoret och pysslar. Vad det är, är en hemlis, men jag lovar att det blir jättefint ;) Om ni är med på smörjtävlingen på fredag 13.30 så kommer ni få se!!

Idag har vi vart här från kl 11, då vi hade en jättelyckad uppvisning! Signe kommer lägga upp bilder senare..
Sen dess har vi städat hela kontoret och klubbrummet, det blev jättesnyggt och hjälpt till lite nere i stallet!

Men nu ska jag snart gå ner och rida lilla prickiga Tiger :P Vi ses imorgon på övernattningen!!

//kram Alice




JUSTE!!!!! Ni som ska vara med på övernattningen, och sen på smörjtävlingen på fredagen, glöm inte bort att ta med LUNCH!!!!!! :D


Tävlingsdag :)

Hej!

Idag har jag varit med Hanna, Jojjo, Mirjam och Sara när dom tävlade på Sundby i hoppning. Det var jätte kul och tjejerna var jätte duktiga! :) Jojjo kom 4:a och Yatzy kom precis utanför placering, och det var hans första tävling =) Han är så duktig. Pegasus och Winden var också jätte duktiga! Tjejerna kommer säkert lägga ut video från när dom tävlade för Hannas och Saras pappor var så duktiga och filmade. Sen hade vi ett par duktiga "ponnymammor" också!

Snart börjar skötarkurs 3 =) Så passa på tjejer!
Det är den FÖRSTA skötarkurs 3 som jag kan komma ihåg. It's once in a life time opportunity ;)
Den skulle igentligen starta på lördag, men är FLYTTAD till fredag 9/4 kl.15.00!

Nu ska jag hoppa i bingen ^^ Det har varit en lång dag ;)

God natt // Sandra =)

Lovet :)

Hej alla goa och glada :)

Tyckte att det var dax för mitt första inlägg höhö ^^ Har all haft en trevlig början på lovet?
Jag har lyckats ta mig ner till Skåne och ska vara här hela veckan. Kommer så klart att sakna alla trevliga på farsta :( men här är det hästar överallt som jag ska pyssla med :)

Jag kommer definitivt behöva ut och motionera så mycket godis som jag har ätit hahah ^^

Hoppas att ni får ett underbart lov :D 



Söta lilla Tilly :D

Puss på er // Alexandra

Glad Påsk!

Hallihallå!

Nu sitter jag på landet på en stor ombyggnadsplats haha, (mina föräldrar bygger om hela huset :O ). Ska snart få påskägg hoppas jag! Har ni fått några? Jag hoppas det! Snart bär det av till mormor för påskmat såklart!

Men nu ska jag passa på att påminna om vilken KUL vecka som kommer i stallet!:

ONSDAG 7 APRIL: UTSTÄLLNINGSTÄVLING, start 11:00 (man pyntar och ryktar hästen tills den glänser och är jättefin! sen leder man fram den i träns framför domare och så får man ett superfint pris om mna vinner!)

TORSDAG 8 APRIL: ÖVERNATTNING, start 19:00, (superkul kväll med bl.a lekar, film och övernattning i kafeterian!)

FREDAG 9 APRIL: SMÖRJTÄVLING, (smörj den finaste du kan på både sadel och träs och få hästens utrustning att bli snyggast i stallet, fint pris till vinnaren!)

LÖRDAG 10 APRIL: START FÖR SKÖTARKURS 3, KL: 13:30 (kanske vår roligaste kurs hittills! men tyvärr bara för de som har gått skötarkurs 1 och 2, gästpratare och spännande ämnen väntar om du skriver upp dig!)


DET GÅR FORTFARANDE ATT SKRIVA UPP SIG PÅ ALLA AKTIVITETERNA I ELEVRUMMET, DÄR FINNS OCKSÅ MER INFORMATION OM AKTIVITETERNA! (där man får häst)
GÖR DET! :D:D:D


Om du inte är i stallet i helgen men ändå känner att du vill vara med kan du skicka ett sms till mig Signe
076-208 55 39!


Många påskiga kramar

//Signe

RSS 2.0