hittad!

Halloj!
Nu är det jag här.
Jag har precis fått reda på att Bianco är hittad!
Åh vad skönt! För både ägaren och oss! Nu behöver vi inte
oroa oss längre. Hon skrev även att han mådde bra och var
hemma nu! :D


Igår hoppade jag. Jag fick Miss Anja! Min sköthäst allså! Det var
jättekul, men ibörjan tänkte jag att det inte skulle gå så bra men
så kan man ju inte tänka så jag började istället tänka det här kommer
gå jättebra!
Och det gjorde det också! Det var jättekul och vi hoppade för det
mesta fyrkombinationen. Det var kul och efter ett tag så sa Andreas att vi
skulle lägga upp stigbyglarna och göra en knut
på tygeln! Vi skulle allså hoppa utan stigbyglar och händer! I fyrkombinationen!
Det var jättekul! Men jag valde att ha händerna kvar
eftersom det var första gången jag hoppade henne.
Men det var en jätterolig lektion och jag vill jättegärna hoppa Anja igen!

Idag ska jag också rida! Vi ska hoppa stockarna
i grönhagen!
Vi får se vem jag får men det
ska bli jättekul!!

Ha det så bra!

haha, hanna och mirjam får stå för bilden idag!

/ Filippa


FOTOSTUND!!!

Var med på fotostunden med mig på lördag! Håller på mellan 12:00-13:00. Ta med kameran så drar vi ut i skogen, kanske fotar när några rider eller fotar hästarna i hagen! Om ni inte har en egen kamera så kan ni låna en av mig, men försök att komma ihåg eran egen! :D
Hoppas vi ses :)

//Ebba




kom igen!

kom igen! kom igen! kom igen! Ni måste ju anmäla er nu till ''favorit hästen''!! :D

alla, alla, alla måste vara med! :D




Pysslakursen är igång!

Hej alla FRV:are ;) Har ni sett Filippas "Favorti häst"? Jätte kul idé och jag tycker att alla ska vara med och maila :D

Nu är min pysslarkurs äntligen igång på Onsdagar 16:30, jag har haft den 2 ggr och imorn blir min 3e. Pysslabarnen är så himla pratglada så gå gärna fram och prata med dom ;) Vi har infört något som heter "miniskötare" dvs att de sköter Kungen och Prinsessan. Rycktar dom, skurar, vattenkoppen och krubban görs också, men ni vet som en vanlig skötare. Lite kul så att dom får känna på hur det är att vara en "riktig" skötare! :)

Vi hade USEK möte igår, vi pratade om kommande aktiviteter, kurser och lite bad news. Håll ögonen öppna på kommande aktiviteter folks! :)




Taggad tjej och ponny på förra årets Sundby tävling!

KRAMISAR


Svar!

Iris om HJÄLP!:
:O är det din hund? :O

svar: nej det är det inte. Det var en tjej som kom till stallet och frågade och sen fick
jag se denna text på internet, och var tvungen hjälpa till genom att lägga upp det
på bloggen.

// filippa

Tävling!

Nu kör vi igång med en nu grej! En tävling som heter Favorit hästen!

Såhär går det till:
Ni kommenterar här på bloggen vilken eran favorit
häst är.
Skriv en liten text om hästen. Vad den gillar? Färg? Tecken?
Favorit godis? ( Kom gärna på några själv oxå ) Skicka
bilder också! Och så klart Varför den ska
bli Favorit hästen!

Pris:
Finaste motivering till varför kommer vinna!
Priserna kommer bli en länkning till eran blogg
(om ni har någon)
plus bilder på eran favorit häst.  Om ni har skickat några!

om ni ska skicka bilder så skicka dom hit! 
[email protected]


Kom igen nu! ALLA måste vara med! :D

Kramar från USEK! :)





HJÄLP!

Min Älskade BIANCO är spårlöst försvunnen. Han försvann vid 21 tiden den 22a Maj Vid Farstanäsvägen..omkring magelungen längs sjön. (stockholm/ farsta) Snälla Hjälp mig hitta honom! Vi är förtvivlade.
13årig Samojedhane med armbågsatros i höger framben och försvagade bakmuskler pga hög ålder så han orkar inte gå mycket eller röra sig långa sträckor, Vilket måste betyda att Någon tagit honom eller att något hänt honom i skogen. Vi har letet Hela natten och ropat efter honom men varken hört eller sett honom. (våra andra hundar lyckades inte spåra honom heller)
Han är Helvit med lång tät päls.. bruna ögon och brun nos. Han har tatuering i örat. och är även chippad. Han har en halvsynlig åldersvårta på höger Kind/läpp och ibland hör han lite dåligt.Men är extremt social och vänlig mot alla.Han pratar och grymtar mycket till svar och har ett ganska gällt,valpigt skall. Snälla skriv här eller hör av er till polisen om han syns till eller om ni ser något. Både polis och sambandscentral är informerade. Håll gärna koll på blocket lite då och då. Jag vakar som en hök men det kan gå fort och det är lätt att man missar något när jag är ute och letar. TACKSAM FÖR ALL HJÄLP!
(klicka på bilden för att den ska bli större)
Håll ögonen öppna!! :O

// Filippa

Alpflickan!

Hej hej! nu är jag hemma från en dag på stallet, har haft det supermysigt! Först gick jag runt och hängde med sandra som jobbade, sen följde jag med 11.00-gruppen ut i skogen på en runda (de satt barbacka och alla var superduktiga) och sen var det styrelsemöte innan jag skulle rida! Fick fina Alpflickan, som jag aldrig ridit förut och hon var supertrevlig! först red vi ut halva lektionen och travade upp för alla backar och sen så skrittade vi upp för den där jättebranta backen i slalombacken, ni vet den brevid trappan? Det tyckte hästarna var jättejobbigt och flåsade som bara den :P
Sen red vi dressyr i stora och det gick jättebra. Hon jobbade med ryggen, flyttade fint och hade bra takt, så det kändes som en väldigt bra första ridtur!
I Torsdags så hade båda reginas grupper teori, och då fick vi galoppera utan att hålla i oss och utan sadel på bacardi och goldie, vilket var jätteroligt! Kul att veta att man faktiskt har en rätt bra balans på hästryggen ändå :)
Nu längtar jag till måndag då jag ska till stallet igen, Ses då!
Kram Alice ♥

hihi jag tröttnar aldrig på den här bilden, typ världens sötaste häst?? och visst var det kul att få se bilder på Joys föl förresten? också hur söt som helst!

Joy har fölat!


Joy som stod på ridskolan för ett tag fick ju tyvärr åka för att hon var dräktig! Och igår morse kom det söta lilla fölet till världen :) Allt gick jätte bra och Viola har varit jätte snäll och skickat lite bilder på Joy och fölet! Visst är det gulligt? :)

Kramar Stella

Bilderna!

Nu kommer bilderna jag lovade! Det blir en riktig bildbomb från igår!
// Filippa

Ebba!

Hej hej nu är det Ebba här igen!! Nu är jag äntligen tillbaka efter Thailandsresan och Falun! Visserligen har jag vart hemma i snart två veckor, men jag har inte haft tid att blogga.. :O Men nu är jag här! Äre nån som kollar på song contest...? Jag kollade liiiiite tills Sverige vart, sen satte jag mig framför datan och bloggade istället :)

Igår på igenridningen hade jag Eros och det gick sååå himla bra!! Jättefin ponny det där! :D






Nått intressant?? ;)


Träningsvärk

helloj igen!
Nu är det jag här IGEN, hahah jag har börjat blogga mycket nu! :D

Idag mötte jag upp Stellish vid kvart över nio, tror jag :P Vi åkte rill Stallet och vi började med att fixa inför den roliga tipsrundan. Vi gick även runt och pratade och lite så. Sedan var det dags för mig att rida! Jag fick Lucky och det gick faktiskt bra! Vilket det inte brukar göra när jag rider honom.. Vi började med och rida dressyr i Lilla ridhuset. Vi jobbade mycket med att göra skritt, trav, skritt, trav, skritt, trav osv. I början gick det så där men på slutet gick det bättre! :) Efter det red vi två varv runt grönhagen. Det var superkul och vi delade in gruppen i två olika grupper! :D
När jag hade ridit klart var det dags att fixa det allra sista inför Tipsrundan!
Tipsrundan var väldigt lyckad och det var super kul! På andra plats kom Ellen och Petra, och på första plats kom Tess, Sofia och Agnes :D
Bilder lovar jag att det kommer imorgon!

Från igår när jag red Bacardi: ♥



hhaha, vad gör jag? ;)

Åh! Jag är helt FÖRÄLSKAD i Bacardi! Han är helt underbar och det gick så himla bra igår!


Vi ses imorgon! Då är det ju Fångarna på Farsta! ALLA måste komma för det kommer bli så himla kul!! :D Den som inte kommer, kommer gå miste om nåt superbra! :D

kram Filippa

Gästinlägg =)

Hej!
Tycker ni borde spanna in nya nummret av Häst och Ryttare. En riktigt bra artikel! =)
Alla som är medlemmar i FRV får den hem i brevlådan =)
// Sandra =)

Sjuk :(

hejsan alla! Nu är det lilla jag här igen!
först tänkte jag bara skriva att Bobby är hittad! Vilket är super! jag vet inte riktigt hur dom hittade honom men hon skrev iallafall på Facebook att dom hade kunnat lista ut vart hon hade gömt honom, och dom åkte direkt och hämtade honom. Så han är funnen och oskadd!
Igår jobbade jag i stallet med Stella, egentligen skulle jag inte ha åkt för jag var sjuk. Men jag tyckte synd om Stella som skulle behöva jobba själv så jag tog mig dit :) Det var kul och vi sopade, mockade, fodrade, släpte in- och ut hästar osv. Det man gör i stallet helt enkelt! :) 
Men det var väldigt dumt att åka för jag blev ännu sjukare! :( Så jag får inte åka till stallet idag och då blir det inte heller någon ridning :( Men jag får hoppas jag blir frisk till imorgon! Jag ska ju ändå rida fredag (2ggr), lördag, söndag! Så det är ju kul! :D
vi ses i stallet!
Min saknade Tilly ♥
Miss Anja och jag ♥
kram Filippa ;)

Läs värt!!

hejsan allihopa! Eftersom det är många hästmänniskor som läser denna blogg så tänkte jag lägga ut ett viktigt inlägg som jag tycker alla ska läsa! för ni kan vara till hjälp! :)

Läs:


Detta är Bobby! Den ägs av en tjej som jag tycker otroligt synd om! Bobby har nämlingen blivit bort rövad! Detta är jättehemskt!!

Såhär skrev hon:

.Pga att de "känner sig hotade" existerar inte denna överenskommelse längre. Jag vill därför tydliggöra att detta event inte är till för att smutskasta eller hänga ut Kerstin, utan endast för att få hjälp att hitta Bobby, en efterlysning alltså. Vi uppmanar ingen att på något sätt hota henne, vi behöver endast tips om var han kan vara!

Vi har under en tid haft... vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11, och det är Bobby har stått.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår(fredag) skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mellan kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon har rätt till Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss och bjud in folk till eventet!!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under en längre tid. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330
Hem 08-7179537

Usch! Jag tycker det är fruktansvärt hemskt! och jag hoppas att dom hittar ponnyn snart!
Så om ni skulle veta något så måste ni höra av er till dom kontakterna som står ovanför!

kram Filippa =)

RSS 2.0