Alla som kommer till stallet imorgon...

..... kommer bli väldigt överraskade! ♥


Tårttävling och ommålning av kafeterian

Hej!
Jojjo här.

Idag var det tårttävling i stallet. :D
Från att bara tre personer hade skrivit upp sig i torsdags stod tolv namn uppskrivna idag. Jätteroligt! :)
Efter att alla hade gjort i ordning sina tårtor, kunde jurun smaka och bedöma.
Efter mycket diskussion kunde vi till slut utse en vinnande tårta.
Tillverkad av.....(trummvirvel).... Alice R och Madde A. Stort grattis till dem! :D

   
 

Sedan var det ju dags att måla om i kafeterian. Efter bara en grundmålning ser allting otroligt mycket bättre ut tycker jag! Tack till alla som hjälpte till! :)

 

Kram Jojjo <3

Torsdag :)

Hejhej på er allihop! Har precis pluggat spanska i någon timme... TRÅKIGT.. Men har prov imorgon så nu får vi hoppas att det går bra! Hur som helst har jag vart i stallet hela eftermiddagen :) Först åt vi såklart (visst är man alltid jättehungrig när man kommer till stallet??) och sen så var vi ett gäng som gick ut med några av de stora hästarna och betade! Jag höll i Svarten, samtigt som hans skötare Lynn ryktade, och Hanna höll i Miss Anja! Sen kom även Agnes och Blacky och Julia och Alpflickan ut :) Det var trevligt tycker jag!

Sen så skulle vi rida! jag fick Ofelia (sötaste ponnyn) och det gick ganska bra! Bäst när vi var ute runt hagen :)
Jaja, nu ska jag gå ut med min hund! Vi ses i stallet på lördag!!! Kramar // Alice ♥


Slänger upp några bilder som Madeleine Gröbalcher precis skickade till mig! När jag red Sing för två helger sen tror jag :)



TACK MADDE SOM FOTAT!! :D



Ebba här :)

Hej hej!
Har inte skrivit på jättelänge! Visste faktiskt inte vad jag skulle skriva om...
I Fredags red jag Söta Eros :) som nästan alla har skrivit så hoppade vi stocken :D Det gick jäättebra! Jag trodde att jag inte skulle våga, men alla hoppade förutom jag, så då hoppade jag oxå!:) Blir inget långt inlägg det här..
Kramisar från mig!
(Har inga bilder, får se om jag lägger upp dom sen)

Grattis Figaro!

Det kanske är lite sent att skriva det här nu, men bättre sent än aldrig! I fredags (21/5) fyllde Figaro 20 år! Han är en så himla duktig och snäll häst tycker jag! Älskar honom! <3

Hans duktiga skötare Alice Rudberg fjorde en tårta till honom. Den tyckte han var jättegod!


Jag vet också att min sköthäst Alpflickan fyllde 10 år den 4/5! Grattis i efterskott till henne!

Vi ses i stallet! / Mimmi

Sista gången med älsklingsgruppen!

Hejhej!

Idag är det jag (Signe) som skriver! I måndags var det sista gången med måndagsgruppen 18:00..snyft..Vi har hängt ihop i flera år och har alltid superkul på lektionerna! Sista gången satte Andreas ihop en superlektion till oss! Först fick vi galoppera runt hagen och ta tid, jag red bebis Cesar! Sen fick vi rida lite dressyr och avsluta med några hopp!

Vi har haft det så himla mysigt med jojjos oavbrutliga prat haha ;) Kommer sakna ridtiden tjejer:( Istället kommer jag börja rida 19:00 gruppen :) det blir säkert också jättebra!



Sötis Tess med världens finaste hatt på sig :)



Idag har jag suttit och gjort klart Havremoppen, det kommer att bli ett super nummer. Kommer att finnas till försäljning på Farsta festen den 13 juni!

Vi ses på lördag!

Puss och Kram

Stella som skriver :)

Hej Hej!
igår var jag i stallet och red på Goliat igen :) Det gick super bra, han var så duktig! Vi skulle hoppat men Emelie var inte där så vi red ut med Pia.  Men nu måste jag gå , ska baka till operation dagsverke som är imorgon!

Hejdå! // Stella


Goliat <33

Hejsan svejsan, nu är det Filippa som sriver igen:D

Idag har jag och Stella jobbat i stallet:D Det var jättekul
och vi fick göra jättemånga roliga saker=)
Efter att vi hade jobbat fick jag rida Goliat<3 det gick väldigt bra och han
var lika söt och glad som vanligt<33 :D

Men nu tänkte jag lägga upp lite bilder:D:D:D

Söta hästen Anja<3


Vi myser lite<3


När jag rider Winden för nåra veckor sen:D<3


Här rider jag Lucky för 2 veckor sen tror jag :D


Så, det var alla bilder för idag=D
Ses i stallet //Filippa:D


Hoppa stocken!

Hej, hej! Vi hoppade stocken i fredags, och det var jätteroligt! Jag har aldrig hoppat den förut, så det var bra att Pegasus skötte sig! Min lilla älskling...! :)

Jag hoppas att ni har det bra!
//Sara

PS: Jag har tyvär inga bilder :(  :Ds 


Lite bilder från stallet :)

Hej!

Det var en jättemysig dag i stallet idag! Alla hoppgrupper hoppade ute över stocken i sommarhagen och det var jättekul! Jag red på Yatzy och han blev jättepigg och jättestark :P

Tyvärr går det inte att ladda upp bilder jag tog från idag, men idag fick jag bilderna på mig och Figaro när jag hade honom på tävling i dressyr för ett tag sedan. Alice Rudberg har fotat. Tack så jättemycket! <3









Han är världens bästa häst tycker jag! Och visst är han snäll?

Kramar från Mimmi

Stella

Hej Hej!
Idag har jag varit i stallet och hoppa! Vi red i hagen och hoppade stora stocken! Jag red Goliat och det gick jätte bra :) Visst är det skönt att vara i stallet när det är så varmt? Men det är nästan lite för varmt ;) Den här veckan kommer jag  ha varit i stallet alla dagar förutom en, jag tycker att det är så mysigt! :)
Men nu ska jag snart gå och lägga mig, ska ha smörjstund kl 10 imorgon.

Hejdå! /Stella ♥




Ofelia <3

Hej på er allihop! Jag sitter här och har en lugn fredagskväll hemma, så jag kan vara pigg imorgon i stallet! Börjar jobba kl 09, slutar 11.30 eller 12 och sen så rider jag, Signe och Sandra kl 12.15:) Och efter det blir det avslutning med skötarkurs 1! Vi ska fika och mysa och efter det blir det väl några nya skötare ute i stallet eller hur? ^^

Hur som helst! Nu har precis Stella skickat lite bilder till mig på mig och ofelia! Några från en dressyrlektion för några veckor sen och några från hoppningen i torsdags! Och eftersom jag tycker så mycket om den fina lilla hästen så täkte jag lägga upp lite bilder på oss som jag har lagrat på datorn ;)

Lokal dressyrtävling 14/2 :)

Dressyrträning ngn torsdag :)

Hoppträning i torsdags! hon var jätteduktig och tyckte det var jättekul, och det tyckte jag också ;)

 

Visst är honfin iaf? hoppas jag får rida henne eller Sing imorgon!! Mina två favoriter faktiskt ;)

Ses i stallet imorgon!! Kramar // alice


Filippas första inlägg!

Hej allihopa!
Det här är mitt första inlägg på den här bloggen! :D

Idag har jag varit i stallet ,
det var super mysigt och roligt som vanligt!
Jag älskar verkligen att vara i stallet<3
Först så tog jag och stella ut Miss Anja och
Julius så att dom fick beta lite :D
Sen stor skötte jag Anja, super mysigt att vara
med bästa hästen!<333
Och sen hade jag tiori, vi fick se när andra gruppen hoppade
och så fick vi mäta galoppsprång mellan
hindrena och så. Det var väldigt roligt faktist:D


En liten söt bild på Silver<333
Kram Filippa:D


Mysig dag med meja =)

Hej! Hur har alla haft det idag?
Min dag har varit super! Min dag började med körlektion, som gick jätte bra! Min lärare började prata om att det var dax för upp körning. Men vi skulle se hur det går imorgon, så skulle vi ta det därifrån :) Sen åkte jag och hämtade Meja på dagis, när jag kom dit på stod alla barn uppradade och tränade inför deras uppvisning. Tjejerna skulle precis sjunga jag vill om du vågar med Pernilla Wahlgren, dom var hur söta som helst! Mitt hjärta smälte när jag hörde som sjunga och killarna skulle sjunga Man boy.
Sen åkte vi till bion och kollade på Prinsessan och Grodan, den var helt ok. Gillar dom gamla disney filmerna bättre ^^ Men det var mysigt att få en tjej dag med Meja, det var länge sen det var bara vi tjejer ^^ Sen köpte vi en glass och gick till björnsan och kollade på "dom coola" killarna som saktade.
Tack för den mysiga dagen Meja! Imorgon är det äntligen fredag =) Då är det dax för en av höjdpunkterna på veckan, hoppningen! Längtar till imorgon!
Vi ses!
// Sandra

Saknar stallet =(

Hej! Hur mår alla?
Haft en bra dag i det varma sommar vädret? Min dag har varit svettig och seg ^^ och lite mysig också ;) När jag var på väg till jobbet så möte jag Camilla och Charlie på vägen, så vi tog sällskap så klart =) Sen fick jag värsta impulsen att lunch data med min pojkvän och Charlie, det var jätte mysigt! Vi åt på Fridays, och jag '
vågade pröva nått nytt :)
Gud vad jag saknar stallet! Rider nu fredagar och lördagar och då blir det så långt innan man åker till stallet igen :( Imorron ska jag och Meja gå och se Prinsessan och Grodan =) Hoppas den är bra! Saknar er alla!
Vi ses på fredag!
// Sandra

Nu har jag....

.... gjort en ny header! Snygg va? ;)

Tusen kramar / Alice ♥

Kolla vilken liten häst!!! Supersöt!!!


Tävling, hoppning i grönhagen och... SKANSEN! :D

Tja tja Bloggen! :) Jojjo här. (Nej , jag driver^^)

Jag vet att jag är grymt dålig på att uppdatera så nu tänkte jag berätta om hela mitt liv... Tja, tre dagar på veckan iaf ;)

I torsdags gick jag upp sådär halv 6 :S Var tvungen att duscha och göra mig fin för vid kvart i 7 bar det iväg till stallet. Ja, dax för tävling igen... :D Borstade Lucky och knoppade manen. Jag tvättade honom dagen innan, men han hade lyckats få en bajsfläck på rumpan iaf -.- Klockan 8 kom Alice (Rudberg) till stallet och halv 9 lastade vi. Efter Lindas fina körning till Sundby kunde vi startanmäla och lasta ur. Framridningen gick bra, men när vi kom in på banan blev det jätteläskigt :P Vi har varit där massor av gånger (4 placeringar men minst dubbelt så många starter) men han trodde nog att det var första gången han var där. Det var nya plankor i väggen, lite blommor vid staketen och tre dörrar i sargen... :P Vi tog oss igenom programmet (LB:1) med 54,14 % Förra gången vi tävlade (samma program också på Sundby) fick vi 60,3 % så det var inte den bästa ritten precis... men jag är rätt nöjd ändå. Det kan ju inte gå bra jämt ;) Stort tack till Alice som fotade! :D

Dressyr jojjo

Sedan på fredagen åkte jag och min kompis in till skansen. De har grymt söta djur där och många har också fått ungar :) Iaf, när jag och min kompis var inne hos lemurerna står jag och fotar en lemur, som sitter och äter på någon nöt eller någonting i den stilen, kommer en annan lemur bakifrån och hoppar på mig :O Inte nog med det så sätter den sig på huvudet på mig... Jag blev jätterädd och skrek... Sen va lemuren försvunnen :P Han blev nog lika rädd som mig, och sprang säkert till sina kompisar.

lemur
                            Här har vi den skyldige

I måndags var det bästa ridlektionen på länge :) Vi red ut till grönhagen och hoppade småstockarna :/ Sedan avslutade vi med att komma på stora stocken några gånger var :) Jättehärligt^^ Tack så mycket alla som fotade :)

jojjo - lucky mirjam - winden hanna - yatzy jojjo - lucky ronja - goliat

Kram Jojjo :)

Glada hästar! :)

Hej, hej allesammans! Sara här.
Jag var i stallet idag (tisdag den 18 maj), och vi tog ut några hästarna och betade dem.
Dem blev jätteglada och väldigt hungriga helt plötsligt! ;)

Jag hoppas att ni alla har det riktigt bra och njuter av värmen!
Vi ses i stallet :)


Fika på lördag!

Hej hej!

Skötarkurs 3:

På lördag (22 maj) är det en liten avslutningsfika i lilla teorirummet, om det är fint väder sitter vi ute! Vi ska prata lite om kursen men mest fika och ha trevligt :D jagoch sandra fixar fika men om man gillar att baka så får man gärna göra det ;)

Mysig lördag i stallet:

I lördags var det skötarkurs 3 och vi hade Jorma, stallets hovslagare på besök. Han verkade Tigers hovar och pratade om hur viktigt det är att ta hand om hovarna, det var mycket lärorikt :D Innan kursen så red jag, Sandra och Alice! Jag red Jullebulle och det gick väl sådär jag red honom ofta förut men nu var det så länge sen att jag hade glömt bort allt :S. Det var kokhett på utebanan och jag var alldels röd i ansiktet av värme efter!


Skötarkurs 3 =)

Hej! Hur har alls dag varit?
Min dag har varit ok, gjorde illa på mig på hoppningen i fredags och har fortfarande ont :( Så gick till doktorn i morse, min läkare sa att det inte såg bra ut :/ Har fått en muskelskada :( Så hoppas det blir bättre snart så man kan rida ^^ Sen har jag varit på jobbet som vanligt, jag och Charlie har lekt i sandlådan nästan hela dan :)
På lördag är det den sista skötar kurs 3 =( Då kommer Farsta Ridskolas egen hovslagare och ska lära oss en massa roligt! Vi samlas på kontoret kl.13.25! Så ser vi vart vi tar det där ifrån ;) Vi kommer säkert ha en mysig fika efter ^^ Tråkigt att det är sista gången dock :( Vad har ni tyckte om kursen? Det är ju vår första skötar kurs 3 :)
Vi ses på lördag!
/// Sandra =)

Klubbtävling Märke 2 =)

Hej! Hur mår alla?
Igår var det Klubbtävling i dressyr, det var jätte många som var med och det var jätte kul! Jag skrev protokollen och Lina var domare, kan var några stavfel på några ;)
Jag är sjukt dålig på o stava ^^
Alla red jätte fint, Sofie som red Tiger startade ganska tidigt och fick höga poäng och låg 1:a ända till slutet. Men då kom Lia in på River och red så fint och vann med 89 p. Hon red jätte fint!
Grattis Lia och River!
// Sandra =)

Veckan som gått:

Hej!

Nu är det söndag igen och en vecka till har gått, varje dag kommer vi närmare och närmare SOMMARLOVET! :D Den här veckan har varit fullspäckad med roliga grejer på Farsta! :) Så jag tänkte ge er en liten överblick över vad som har hänt:

  • Måndag: Ridning! Jag red Castello för första gången! Det var superkul, men vi (Hanna, Mirjam, Ronja, Jojjo och jag) var egentligen svimfärdiga av trötthet, konstigt att man kan glömma bort det så fort man sitter upp :)
  • Torsdag: Vi började med att fira Alex som fyllde år med tårta :) Grattis sötnöt! Medan vi smaskadepå tårta så hade vi ett litet usekmöte om resten av terminen! kl 18:00 kom KRAFFT och det var dags för skötarkurs 3 :) Skötarna fick ta reda på vilken ras deras häst har, hur mycket den äter, mankhöjd och hur mycket den rids per dag. Med det fick vi sedan lära oss skillnaden av fodermängd till olika hästar,SUPERBRA! :D 19:00-20:30 var det en öppen föreläsning som var jättelärorik! En superkul fast väldigt lång dag i stallet :D, efter det var det bara att sätta sig på första tunnelbanan och skriva en religionföreläsning. (halvkul).
  • Lördag: Den stora vårstädningsdagen :D Tack till alla som hjälpte till under dagen :) Farsta Ridskola glänste vid dagens slut! Vi i USEk fotade nya bilder till bloggen och FRVs hemsida! De kommer upp så snart som möjligt! Man känner sig alltid så töntig när man ska rada upp sig och le på beställning haha, eller hur? Sen var det dags för ridning nr. 2 den här veckan. Jag fick Whitney och det var hur kul som helst! Alice red Sing och Sandra fick Julius. Men stackars Sandra hade jätteont i nacken, Krya på dig hjärtat :)
    Efter stallet sprang jag hem och åt och sen iväg till jobbet på videobutiken och jobbade till klockan 24:00. Vilken dag! :)

Hoppas ni har haft en lika bra vecka som jag!

Puss och Kram
Signe

Två små hjärtegull: Sandra och Tintin

Fototävling =)

Hej!

Vi har sett att många i stallet går runt med kamrer i handen och fotar för fult, men vi får aldrig se bilderna :( Så nu startar vi en fototävling =) Det kommer vara en tävling för varje månad och man kan vinna fina priser!
Vi vill gärna ha bilder som presenterar varje månad, något som ger en maj känsla tex för denna månad!



Vinnaren denna månad vinner: två biobiljetter! =)

Skicka bilderna till [email protected]
Skriv i ämnes rutan att det är fototävling!

Var med och tävla!! =)

// USEK!


KRAFFT!

Hallihallå!

Till alla som går skötarkurs 3:

Nu är det dags för ännu mera skötarkurs 3! TORSDAG 6 MAJ 18:00-19:00 kommer KRAFFT på besök och kommer att ha en jätterolig föreläsning, missa inte det!


Till alla föräldrar och seniorer:

KRAFFT kommer att ha en till föreläsning direkt efter skötarnas föreläsning: TORSDAG 6 MAJ 19:00-20:30,
det kommer att vara mycket lärorikt och intressant. Det är helt gratis och en engångsföretelse, så passa på! Det går att skriva upp sig i elevrummet och i kafeterian.

Man kan även anmäla sig och ställa frågor på sms till Signe på 076-208 55 39.


Vad är KRAFFT?


KRAFFT är en av Sveriges största foderleverantörer och föreläsaren från KRAFFT som vi har nöjet att presentera har stor kunskap i hästhantering och självklart hur fodret påverkar hästen.





Hoppas vi ses där!

Signe och Sandra

Ännu en lördag i stallet =)

Hej!
Hur mår alla idag? Har ni haft en bra söndag? Jag har sovit hela dagen och mysigt framför TV:n och kollat på Förhäxad. Jag har köpt alla säsonger ^^ Kollade på den serien när jag var liten och tyckte den var jätte bra, så jag köpte hela box samlingen ^^ Igår var det en riktigt en lång dag, jag jobbade i stallet på morgonen som vanligt. Maria som jobbade lördag förut ska börja jobba med oss igen, välkommen Maria! Sen tog jag en timmes paus med Singe och åt lite luch innan vi skulle rida :) Jag fick Miss Anja och Signe fick Blacky, jag blir alltid lite spänd på ett bra sätt när jag ska rida en häst jag aldrig har ridit på. Hon JÄTTE fin! Det var JÄTTE kul att rida henne =)
Sen kom familjen Läckberg på hälsade på =) Det var jätte kul, kidzen hade jätte kul. Dom hade med sig en massa äpplen som dom gick runt och gav äpplen till alla hästar i stallet ^^ Sen ville Charlie hälsa på Tiger :)
Han är så sjukt cute <3 Han verkligen killen i mitt liv ;)
Det suger att jag inte rider imorgon, det blir så långt till nästa ridning :( Nu ska jag plugga lite till körkort stoeri.
Vi ses på fredag!
// Sandra :)

RSS 2.0